23 Kasım 2011 Çarşamba

TOPLU TAŞIMACILIKTAKİ KURALLARI ÇİĞNEMEYİN…

Geçtiğimiz günlerde minibüsle sahile doğru yolculuk yaptım. Çok uzun süredir minibüsle seyahat etmemiştim. Ancak görmeyeli bizim minibüsler yolcuya özel hizmet vermeye başlamış!
Yolcu, yolun kenarında köy ekmeği satışı yapıldığını gördü ve canı çekti… Çek minibüsü kenara, yap alışverişini… Köylü bahçesinin kenarında biber patlıcan satıyor… Çek minibüsü kenara, yapsın hanımefendi alışverişini… Köylü bahçesinin kenarında karpuz kavun satıyor… Çek minibüsü kenara, yapsın beyefendi alışverişini…
Ya alışveriş yapmayan ve yapanların keyfi için sıcaklığın 38 derecede seyrettiği bir havada bir an önce gitmek istediği yere ulaşmak için acele eden vatandaşım… Onun günahı ne? Duyarsız ve düşüncesiz bir minibüs şoförü ile kişisel zevki için en az 25 kişinin bulunduğu bir aracı durduran kişilerle seyahat etmek zorunda kalması mı?
Bundan yaklaşık 1 ay önce minibüs şoförleri ‘falanca firmalar hattımıza giriyor, müşterimizi kapıyor’ diye feryat figan etmişti.
Anladım ki onlar müşterileri kapmıyor, müşteri nerede rahat yolculuk yaparsa onu tercih ediyor…
Bu arada seyahat ederken canı çektiği yerde durup alışveriş yapmak isteyen yolcular da özel araçlarıyla seyahat edip, toplu taşımacılıktaki kuralları çiğnemesinler.
Bir de minibüs şoförleri depolarını yolcu araca binmeden doldursa da, bu yaz sıcağında yolcu dolu minibüsü benzin istasyonuna sokmasa…
Bu sadece benim değil, minibüsle her yöne seyahat eden tüm yolcuların temennisi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder