23 Kasım 2011 Çarşamba

KEŞAN SİZİN OLSUN, BİZ TAŞINIYORUZ!

Son zamanlarda Keşan’ın gündemine umuma açık alkollü ve müzikli eğlence mekanları oturdu. Aslında uzun süredir halk arasında konuşuluyordu da basına yansımamıştı. Özellikle de Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’nun “Alkol, Keşan’ın kültüründe zaten vardı ancak sorun kadınların çalışması ile başladı” şeklinde yaptığı açıklama, sıkıntının daha rahat kamuoyuyla paylaşılmasını sağladı.
Geçen gün görüştüğüm mekan sahiplerinden bir tanesi de kadınların erkekleri sarhoş edip, paralarına nasıl el konulduğundan bahsetti. Parası olmadan mekana girip de eğlence bitiminde hesapla karşı karşıya kalıp ödeyemeyenlerin yediği dayağı anlatmayı da ihmal etmedi. Mekan sahibi, denetimler konusunda ise ‘Çorba içip, gidiyorlar!’ dedi... Yine mekan sahibi şehir dışında yer aradıklarını ancak ruhsat verecek yetkili merci olmadığını belirtti. Yani bu tür mekanların şehir dışına taşınması şimdilik ufukta görünmüyor gibi…
Keşan yıllarca birahaneleri ile nam yaptı... Sonra bunlara alkollü ve müzikli mekanlar eklenip, sayısı daha da katlandı. Baksanıza yılın ilk 6 ayında bu tarz 12 iş yeri açılmış... Her 6 ayda 12 umuma açık alkollü ve müzikli iş yeri açıldığını bir düşünsenize... İşte o zaman vay halimize!
Şimdi biz ne mi yapacağız? Demokraside çareler tükenir mi? Tükenmez… İstasyon Mahallesi’nde Keşan Ticaret Borsası’nın TOKİ’den yaka paça, yalvar yakar, binbir zorluklarla üstüne bahşiş vererek aldığı arsa zulada duruyor. Görücüye çıktı ama alıcısı da yok gibi… Ay dediğin pat diye geliyor… Taksitler peş peşe dizilecek… Görücü çıkmazsa, arsa evde kalacak… TOKİ alsın arsayı geri, yapsın oraya dizi dizi gökdelenler… Keşanlılar olarak cümbür cemaat taşınalım oraya. Şehir merkezi kalsın mekancılara… İzleyelim Keşan’ımızı uzaktan… Bu arada satır etimize de tescil aldık boşuna… Yapacak markayı bizde Keşanlı mekancılar dünya çapında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder