25 Kasım 2011 Cuma

‘ÇILGIN PROJEM’ TUTAR MI?

Keşan 2023’e hazırlıyor kendini Stratejik Alan Arama Toplantıları ile… Çeşitli gruplar katıldı ve Keşan’ın gelişmesi için ortak akılla neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

Bugün de engelli vatandaşlarımızın katılımı ile arama toplantılarını tamamlamış olacağız.

18 Nisan’da başlayan toplantılarda sadece birkaç ankete katıldım değerlendirme yapmak üzere. Ancak görüş belirtmek üzere söz almadım. O nedenle de görüşümü yazılı olarak ifade etmek istedim.

Keşan’ı 2023’e nasıl mı hazırlarız? Mevcut haliyle hazırlarız dersek; kendimizi kandırırız. O zaman ne yapalım bana göre…

Keşan’ı baştan sona yıkalım. Tam merkez noktaya ofset bir makine (para basma makinesi) yerleştirelim. Kuzeyine eğitim ve sosyal alanlarını; güneyine tarım alanlarını; doğusuna kültür ve turizm alanlarını; batısına da sosyal konut ve sağlık komplekslerini projelendirelim. Ofsetten bastığımız paralarla da projeleri hayata geçirelim.

Bu arada batı bölüme de Keşan Ticaret Borsası’nın hayali Kongre ve Fuar Merkezi’ni yerleştirmeyi unutmayalım!

Yine kuzey batı kısmına kamu binalarını; güney doğusuna da spor komplekslerini inşa edelim. Keşan merkeze de dört noktadan ayrı ulaşım verelim. Her şey tamam mı; tamam.

Sıra geldi zulaya. Para basma makinemizden epey bir miktar para basıp, kenara zula yapalım ve makinenin yerine de Saros Körfezi’nden kanal projesi ile denizi getirelim. Ve bir sahil kenti yaratalım. Sonra da basıp zula yaptığımız o paralarla sahil kenarını Keşan halkının nefes alacağı, trafikten uzak ve her türlü sosyal imkandan faydalanacağı bir alan haline getirelim. ‘Çılgın projem’ nasıl; tutar mı sizce…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder