25 Kasım 2011 Cuma

KEŞAN’I ZEHİRLEYENLER KİM?

Kış geldi… Keşan’daki hava kirliliği yine baş gösterdi… Keşan Belediyesi uyarıyor: “Kalorifer kazanlarınızı falanca saatler arasında ateşleyin…”

Ben de Keşan Belediyesi yetkililerine soruyorum: Keşan’da yaşanan hava kirliliği neden Malkara’da, Gelibolu’da, Şarköy’de yok? Neden bu kirlilik en çok Keşan’da görülüyor?”

Keşan’da olmadığı gibi Malkara’da, Gelibolu’da, Şarköy’de de doğal gaz yok… Onlar da kömürle ısınıyorlar… Ancak bu ilçelerde hava kirli değil… O halde bunun bir sebebi olmalı…

Keşan’a giren kömürlerin kontrolü gerektiği şekilde yapılmıyor mu? Keşan’a kömür nereden ve kimlerden geliyor? Yoksa kömürümüzün içine de başka ilişkiler mi girdi(!)

Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye… Halkın yanında, işçinin yanında, biçarenin yanında olan Belediyemiz… Keşan’ı zehirleyenler kim? Keşan’a doğal gazın gelmesi bilerek mi engelleniyor ya da konunun üzerine mi gidilmiyor?

Keşan halkına sesleniyorum: Arayın kömürle ısınan çevre ilçeleri ve hava kirliliği hakkında bilgi alın. O zaman doğal gazı ısrarla istememize ve bugünkü şartlarda altından kalkamayacağımız bir maliyetin altına girmemize de gerek kalmaz… Keşan’ı zehirleyenleri ortaya çıkarmama destek verin ve benim gibi konunun üstüne ısrarla gidin… Bakalım altından neler çıkacak hep beraber görelim(!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder