22 Kasım 2011 Salı

GİDER BÜTÇESİ HAYALİ Mİ, GERÇEK Mİ?

9 Ağustos 2011 tarihli yerel gazetelerde 9. Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali giderleri 276.479,20 TL olarak açıklandı.

55 bin 560 TL stantlardan alınan girdi de göz önüne alınarak, bu yılki festivalin Belediyeye maliyetinin 220 bin TL olduğu tüm Keşan halkı ile paylaşıldı.

Ancak benim dikkatimi çeken farklı bir konu oldu. Festival reklamı Keşan’da günlük yayımlanan 4 gazetede birden çıkarken, festival giderlerinde sadece “Önder Gazetesi (festival etkinlikleri ilan bedeli): 1.888 TL, Volkan Gazetesi (festival etkinlikleri ilan bedeli): 3.540 TL” olarak yer aldı. Tabii ki bir olasılık daha var… Medya Keşan ve Gündem Saros gazeteleri Belediyeye katkı adına ücret almadan da reklam yayımlamış olabilirler. Bu çok doğal ve olası bir şey… Ancak bir teşekkürü de hak etmediler mi? Eğer reklamları ücretli yayımlamışlarsa, Önder ve Volkan gazetelerinin ücret bedelleri belirtilip festival giderine eklendiği halde, bu iki gazetenin bedelleri niye eklenmedi?

Bu da olmadı; ‘Ödeme yapmadık, ödemeyi daha sonra yapacağımız için giderlere ilave etmedik’ denilecekse, acaba bilgimiz dışında daha bu tür giderler var da ödeme yapılmadığı için mi giderden sayılmıyor?

Açıklanan gider bütçesi hayali mi, gerçek mi? Biz kamuoyunu doğru mu bilgilendirdik, yanlış mı? Bu konu saygıdeğer Festival Komitesi üyeleri tarafından Sayın Belediye Başkanımıza doğru aktarılır ve açıklaması yapılırsa biz gazetemizde ‘Düzeltme’ yapmaktan gocunmayız… Yeter ki doğruları paylaşalım… Bu arada giderlerde yer alan avanslar da çok dikkatimi çekti… Bunlar neyin avansıydı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder