23 Kasım 2011 Çarşamba

ORTAYA KARIŞIK!

Keşan’da sorunlar bitmiyor. Her gün bir yenisi ekleniyor; eksileceği yerde. Durum böyle olunca da bugün bir değişiklik yapıp, ‘Ortaya Karışık’ attım ‘kime denk gelirse’ hesabı… Tabii ki sadece denk getirmekle de işler bitmiyor biliyorsunuz… Hele bir denk getirdiğimiz muhataplarımız biraz da duyarlılık gösterse, belki sorunlar ekleneceğine, eksilir diye düşünüyorum…
                                                 *******
         TOKİ sosyal konutları… Müjde üstüne müjde verildi; ‘bugün, yarın geliyor’ diye. Biz de inandık, genel seçim öncesini de dikkate alarak ‘bu sefer es geçilmez; işin ucunda oy da var, mutlaka yapılır’ diye. Ama nafile… Ne ses var, ne seda. Hatta geçenlerde aradım bizzat TOKİ Başkanlığını ve 27 Nisan’da yapılacağı duyurulan ihalenin sonucunu sordum. Aldığım cevap ise oldukça ilginçti. 7 Nisan’da da aynı konu için aradığımda bilgi verilirken; bu sefer telefondaki beyefendi, “Bilgi vermek zorunda değilim. Belki de ihale yapılmadı. Daha önce bilgi veren arkadaşın ismini söyleyin de hakkında işlem başlatalım’ diye cevap verdi. Bende ihalenin rafa kaldırıldığı düşüncesi hakim oldu; sizler ne düşünürsünüz bilmem artık!
                                                 *******
         Keşan Kültür Merkezi… ‘Parayı al ama vatandaş donsun!’ mantığı… 2 milyon TL’lik ısıtma sistemi varken; ne oldu da kullanılmaz hale geldi sormak lazım. Ama kime? Salonları başkasında, tavanları başkasında olan idareye mi?
         Tiyatro salonunu kullanıma verirken ücret alınıyor da bu ücret karşılığında ısıtma sistemi neden faaliyete sokulmuyor? Sayın Kaymakamım, konunun muhatabını bulamıyoruz. Mülki amirimiz olarak Kültür Merkezi’nin şeceresini kamuoyuyla paylaşırsanız memnuniyet duyacağız.
                                                 *******
         Keşan Devlet Hastanesi… Hastanenin Acil Servis’inde görev yapan pratisyen hekimlerin, geçen hafta içinde toplu istifası olduğu söyleniyor. Acil Servis’te de uzman doktorlar hizmet vermeye başlamış. Hastane idaresi ile pratisyen hekimler ne oldu da bu kadar ters düştü? Uzman doktorlar Acil Servis’te görevlendirilirse, polikliniklerde yeterli kapasitede hizmet verilebilecek mi? Zaten mevcut olan doktor açığımız, had safhaya mı ulaşacak?
         Yine dün bir iş adamı ile sohbetimiz vardı… Yeni yapılacak hastanenin yeri ile ilgili bir gelişme olup olmadığını sordu. Laf lafı açtı ve ‘200 yataklı hastanenin yıkılıp; 150 yataklı bir hastane yapılmasının sizce mantığı var mı?’ diye sordum kendisine. Duraksadı ve bunu bilmediğini söyledi. Hatta birçok kişinin de kendisi gibi düşündüğünü ifade ederek, ‘Bizler 200 yataklı hastaneye ilaveten bir 150 yataklı hastane daha yapılacağını sanıyorduk’ dedi.
         Eğer Keşan kamuoyu bunu böyle algıladıysa; hatırlatmak boynumuzun borcu olur. Mevcut 200 yatak kapasiteli hastane yıkılacak… Yerine 150 yatak kapasiteli hastane yapılacak. Zorunluluk; trafik sıkışıklığı… Zorunluluk; Hastane Caddesi’nin göbeğine TOKİ villaları yapılacak. Zorunluluk; yeni hastane nereye yapılacaksa, birilerine rant sağlanacak…
                                                   *******
         Tarım İlçe Binası… Keşan’a yapılması düşünülen Tarım İlçe Binası için Verem Savaş Dispanseri’nin arkasındaki arsa uygun görülmüş. Bugün yarın gelir ‘olur’ yazısı. Ancak temel atılacak, bina bu yıl tamamlanacak lakin çeltik ağalarının katkılarıyla. Katkı yapacaklar yapmasına da sonra ‘binayı biz yaptık’ deyip, sahiplenmeyecekler mi devletin kurumunu… Tekelleştirileceğine özelleştirilsin de yarın öbür gün karşımıza ‘çeltik ağası tokadı’ ile çıkmasın yıllardır beklenen kamu binası.
                                                   *******
         Keşan’ı 2023’e hazırlıyoruz… Bugünkü SWOT Analizi toplantısına katılacak gruplar Keşan’ın 2023 vizyonunu ele alacak. Bugünkü konumunda Keşan’ı 2023’e değil; 2123’e bile hazırlayamayız bana göre. Öyle sıradan anketlerle bir yere varılacağını sanıyorsanız; geçmişi şöyle bir irdeleyin… Çok yapıldı anketler ama parayı veren düdüğü çaldı.
Neticede de bu çarpık yapılaşma ortaya çıktı. Bu gidişle de Keşan olduğu yerde saymaya devam eder. Eğer Keşan’ı baştan yıkıp yaratacaksak amenna; o zaman 2023’e hazırlamamız mümkün olur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder