29 Aralık 2014 Pazartesi

SIKI DURUN; CHP’LİLER...

   
   7 Kasım 2014 tarihinde yazdığım “SIKI DURUN BELEDİYE BAŞKANI İCRAATLARINI ANLATACAK-MIŞ!..” başlıklı köşe yazımda, yerel gazetelerde çıkan bir habere dikkat çekmiş ve bu haberde de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana Keşan Belediyesi tarafından yapılan icraatların detaylı bir şekilde anlatacağını açıkladığını, hatta Sayın Özcan’ın bir icraat konusunda -rekor!- diye de zikrettiğini belirtmiştim.... O günden bu yana icraatlar ha bugün ha yarın anlatılır diye de bekledim... Malumunuz ay sonuna değil yılsonuna; bu geceyi saymazsak, gazetelerin yeni yıldan önce 31 Aralık’ta son baskısını yapacağını düşünürsek, geriye sadece 1 gün kalıyor... Yani Sayın Özcan, yarın -rekor!- diye zikrettiği icraatları anlattı anlattı, anlatamazsa geçmiş olsun!.. Halbuki ben de ne merak etmiştim; bizim bilmediğimiz(!), gözümüzle göremediğimiz(!), dokunamadığımız ya da hissedemediğimiz(!), farkına varamadığımız(!) bu icraatlar neler acaba diye... Hatta Sayın Özcan, üzerinde yürürken üç boyutlu sinema seyrettiğimizi hissettiğimiz kilitli parke taşı döşemelerinden de -rekor- icraat olarak bahsetmiş ve 100 bin metrekare döşendiğini belirtmişti... Asıl benim merakım, bundan sonra daha da depreşti!.. Üzerinde yürüyen gebe kadınların bebeklerini ha çıkardım ha çıkaracağım dediği, alkol parası bulamayan sarhoşların kafa bulmak için turladığı, 100 bin metrekare taştan yarısının içeride yarısı dışarıda gezdiği icraattan -rekor- diye bahsediyorsa, acaba kuyruğunda(!) -rekor- olmayan icraatlar hangileriydi!..
   Malumunuz Keşan’ın parke taşı olmayan kaldırımları... Keşan’ın en merkezi yerindekiler de dahil olmak üzere göz kamaştırıyor vallahi... Kırılan ya da zarar gören bölüme yama yapılıyor ancak ne hikmetse renk ve desen bir türlü tutturulamıyor... Hatta yeri geliyor, bir parça sıvayla kapatılıp şaheserler yaratılıyor!.. Yüksekliklerini yine hiç sormayın... Neye göre yapılıyor, nasıl planlanıyor bir türlü çözemedim... Her boyuttan mevcut Keşan’ımızda... Yükseklikleri ve genişlikleri ihaleyi alan firmanın ruh haline göre değişiyor besbelli!.. Birbirine denk iki kaldırım bulanı Keşan’da, mutlaka ödüllendirmeli yeni yılda!.. Peki ya yollarımıza ne demeli... Ben de böbrek taşı kalmadı, sizinkiler acep ne alemde de ki!.. Bana sorarsanız; ne doktor masrafı, ne tedavi ne de operasyon!.. Yollarımızdaki çukurlardan Allah razı olsun, sağlığıma kavuştum çok!.. Ya parklarımız... Sizin halk parkınız var mı? Gittiğinizde, birinin ‘ne içersiniz?’ diye kafanıza dikilmediği açıklar mısınız? Trafik sorununu yine hiç sormayın... Çukur yollardan geçen araçlar için yeni yılda bir müze açıp, ‘Keşan’da seyir halindeki araçların ruh hali!’ diye görücüye çıkarmalı herkese!... Tabii icraatları çok çeşitlendirebiliriz hatta bir Roman yazıp ‘Keşan Belediyesinin ruhani icraatları’ diye satışa çıkarıp -rekor- kazanca imza atarız vallah!..
   Ama... Keşan Belediyesi’nin bu ve benzeri -rekor- icraatlarına, Keşan halkı doğal gaz katkı bedeline gösterdiği hassasiyetle (dışarıda nefes alamayacak halde bir hava kirliliği mevcut iken) cevabını verdi galiba... Ancak anlayana!... Eee, ne demiş atalarımız; anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!..
   2014 yılının sonuna, yeni bir yılın başına yaklaştığımız şu günlerde; Keşan Belediyesi’nin -rekor- icraatlarının ceremesini, bundan sonraki dönemdeki Cumhuriyet Halk Partili siyasilerin çekmemesi ve cezalandırılmaması dileğimle... Sıkı durun; CHP’liler... Saygılarımla...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder