6 Aralık 2011 Salı

YEMEKLER NE ZAMAN PİŞECEK?


Hükümet Konağı’nın 3. katında bir aradalıklar bitmek bilmiyor.
Her gün çeşit çeşit yemek tarifleri sunuluyor. Yemek için malzemeler hep hazırda. Yemeğin tuzu (yerel yönetim), biberi (daire amirleri), yağı (muhtarlar), salçası (sivil toplum temsilcileri), soğanı (dernek temsilcileri) konuluyor. Yavaş yavaş tıngırdasın diye bırakılıyor ateşe.
Ancak yemeklerin lezzetine de henüz şahit olan yok ortada. Aylardır ateşe koyduğunuz, saatlerce hazırladığınız şu yemeklerden bir de tattırıverin bizlere.
Bir yemeğe bu kadar el değdiği için mi çabuk pişmiyor, yoksa pişirirken suyunu mu koymayı unutuyorsunuz da dibi tutuyor...
Bu arada olan da saatlerce derdini anlatmak için kapısında tuzu, biberi, yağı, salçayı, soğanı bekleyen vatandaşa oluyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder