8 Aralık 2011 Perşembe

DEVLET BABA NEREDESİN!


Tarih 25 Mayıs 2011 Çarşamba… Önder Gazetesi yazdı: “Kuyuya atlayan kişi yara almadan kurtuldu”. Ve haberin içinde Mümin Sevil’in kuyuya atlayıp, komşuları tarafından çıkarılmasının ardından, maddi imkansızlığı nedeniyle hastaneye götürülemediğini belirtti. Yani yetkililere mesaj gönderdi. Peki yetkililer ne yaptı? Tabii ki hiçbir şey. Konu komşusu takibe aldı, canından olmasın diye gözleri hep üzerindeydi, kimisi de ‘Bize ne, evlatları var’ dedi.
Tarih 27 Mayıs 2011 Cuma… Önder Gazetesi yazdı: “3. atlayışta canından oldu” İlk haberimizde “Bu kim?” diye sormayanlar, ölüm haberi ile Mümin Sevil’le ilgilenir oldular… Artık ne işe yarayacaksa!
Tarih 18 Mayıs 2011 Çarşamba… Önder Gazetesi yazdı: “5 çocuk annesi kadın devletten yardım bekliyor”. Ve haberin içinde 2 çocuğunu maddi imkansızlık nedeniyle okula gönderemediğini, 7 aylık bebeğini de 1 ay sonra Almanya’ya evlatlık vereceğini…
Tarih 28 Mayıs 2011 Cumartesi… 5 çocuk annesi kadınla ilgilenen Allah’ın kulu bir devlet yetkilisi çıktı mı? Çıktı da benim mi haberim olmadı?
Annenin gazetemize gelip, ezile büzüle derdini anlatması geldi birden aklıma. Gazeteye çıkmaya da pek hevesli değildi, sadece “elektrik parası” dedi. Kocası vardı, “resmiyette koca!”
Kazandığını kendi yiyen, çocuklarına, evine bakmayan koca… Zavallı kadın ise çocuklarına bakabilmek için her gün gündelikle çalışan, temizliğe giden, gecesini gündüzüne katan fedakar bir anne…
Kimisi ‘5 çocuk yaparken aklı neredeymiş’, kimisi ‘Boşasın kocasını’, kimisi ‘Genç, çalışsın, işi ne’ yorumunu yaptı…
Bekara karı boşamak kolay… ‘5 çocuk yaparken aklı neredeymiş’ demek kolay… Yokluk çekmeyene ‘Genç, çalışsın, işi ne’ demek kolay...
Sayın devlet yetkilileri… Evladın “hayırlısı var, hayırsızı; vefalısı var, vefasızı”... Kocanın “hayırlısı var, hayırsızı; gözü içeride olanı var, dışarıda olanı var” Kadının “derdini anlatabileni var, anlatamayanı var”.
Gece aç yatıp, sabah aç kalkanları var… Ama namerde muhtaç olmamak için ‘sesini çıkarmayanları var’. Ezkaza bir tesadüfle öğrendiğimiz ve kamuoyuna bilgi verdiğimiz şu biçare insanlara devlet eli uzatın da bundan sonra Mümin amcalar kendini yokluktan kuyuya atmasın, yokluk yüzünden bebekler annelerinden ayrılmasın…
Sesini çıkaran değil; sesini çıkarmayanları da görün. Sesini çıkaran, sizden yardım eli uzanmasa, başkasının yakısına yapışır… Sesini çıkaramayanlar ise eninde sonunda canından olur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder