7 Aralık 2011 Çarşamba

BAKALIM BU SEFER NE BAHANE EDİP KIVIRACAKSINIZ!

Keşan’a yapılması planlanan yeni hastane için birçok isim görüş belirtti. Ancak herkes yerden ziyade yapılmasının zaruret arz ettiğini söyledi.
Yapılacağı yerle ilgili ise çelişkiler uzun süre devam etti. Bizim siyasi ve bürokratlar yer konusunda bir türlü ortak bir karara varamadı. Herkes ‘işine gelen yeri’ önerdiği için, Aralık 2010’dan bu yana hastane için bir arpa boyu bile yol alınamadı…
Şimdi mi? Hayırsever iş adamı Sayın Sebahattin Tekcan Bey, hiç düşünmeden İstasyon Mahallesi’nde hani şu TOKİ’nin Keşan Ticaret Borsası’na sattığı meşhur 100 dönümlük arazinin hemen ilerisinde aşağı yukarı aynı şartları taşıyan arazisinden yol kenarında olmak kaydıyla 100 dönümünü canı gönülden ‘bağışlıyorum’ dedi. Hem de bunu bütün kamuoyuyla paylaştı.
Bugün kime sorsanız Sayın Tekcan’ın bağışlama sözü verdiği arazi, donanımlı, kompleks niteliğinde, bölge hastanesi olacak kapasitede bir hastane için biçilmiş kaftan... Şu anda yapılması tek gereken, siyasi ve bürokratların hiç vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığı yetkililerini arayıp ‘yerimiz hazır’ demesi…
Hem bunu söylerken de sakın şu cümleleri sarf etmeyi de unutmasınlar: “Öyle bir arazi bağışladı ki Sayın Sebahattin Tekcan, bizim Keşanlı iş adamları o arazinin hemen aşağısında, aynı konumda bir arazi için aylardır birbirlerini yiyorlar. Onlar birbirlerini yerlerken de bütün kamuoyu izliyor. Öyle gizli saklı da değil, gazetelerde çarşaf çarşaf demeçler vererek yediler birbirlerini… Bizim Keşanlıları birbirine düşüren arazinin az ilerisindeki araziyi ise hayırsever iş adamı bedava veriyor…”
Evet sayın yetkililer… Araziyse; arazi hazır… Dönümse; 100 dönüm… Yol kenarıysa; yol kenarı… Trafikten uzaksa; trafikten uzak… 4 yol kavşağıysa; 4 yol kavşağı… Daha ne istiyorsunuz? Ancak ben yine çok merak ediyorum… Bakalım bu sefer ne bahane edip kıvıracaksınız?
Bu sefer de ‘100 dönüm az, 200 dönüm arazi istiyoruz!’ demezsiniz inşallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder