5 Mart 2015 Perşembe

KEŞANLI HEMŞEHRİLERİMİZE NEYİN BEDELİ ÖDETİLECEK!..


   Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına!.. Hele bir şu Keşan Belediyesi tarafından Keşan’daki asansörlü binalara dağıtılan asansör muayenesi ile ilgili dağıtılan tebligatı bir irdeleyelim... Neyin fesi, neyin nesiymiş!..
   Dün Keşanlı bir hemşehrimiz tarafından, Facebook sayfamda, ‘Keşan Belediyesi Asansör Hakkında’ başlıklı bir yazı paylaşıldı. Ve paylaşılan bu yazıda, aynen şu cümlelere yer verilmişti:
      “Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere; Sevgili Keşan Belediyesi, Keşan'ımızda bulunan bütün binalara ‘Asansör Muayenesi hakkında tebligat’ dağıtmaktadır. Bu tebligata göre UDEM Ltd. Şti. isimli şirket 1-8 durak arası asansörünüzü 165 TL+KDV’ye muayene edecek. Eğer şirketin ismini internet arama motorunuza yazar iseniz karşınızda Ankara merkezli bir şirket en başta çıkıyor. İkinci haber ise; ‘Malatya Belediyesi ile UDEM (aynı firma) arasında 1 yıllık sözleşme imzalandı’ seklinde. O da ne ücret 150 TL+KDV. Tekrar, ‘asansör muayene ücreti’ yazıyorsunuz, TMMOB internet sitesi 105 TL +KDV ücret belirtmiş, EDİRNE BELEDİYESİ ile bu fiyattan protokol yapmıştır. Ankara Keçiören Belediyesi daha esnek davranarak durakları daha indirgemiş; 1-3 arası 120 4-6 arası 145 TL açıklamıştır. Eğer Apartmanınız Çorlu’da ise bu ücret 8 durağa kadar: 100 TL !!!!
Malkara Belediyesi encümen kararı ile TMMOB'nın tarifesine uyacağı kararı almıştır. Keşan’ımızda 3.000 adet asansörlü binamız olduğunu duyduk. 3.000X60 TL=180.000 TL+KDV. Bu farkı Keşanlı olduğumuz için mi fazladan ödüyoruz????
   Evet, Keşanlı hemşehrimizin verdiği bu bilgiden sonra biraz araştırma, sorup soruşturma yapınca, haklılık payının olduğunu da görmüş oldum... Aynı araştırmayı sizler de yapın, sanırım hemfikir oluruz... Tabii tarafsız bir şekilde konuyu irdelerseniz... Hani işin içine siyaset, rant, yandaşlık vs. ile ilgili saplantıları bir kenara koyarak irdelediğinizde... Neticede bu paralar apartmanında asansör bulunan hemşehrilerimizin cebinden çıkacak... Eğer ben, hemşehrilerimizin menfaati yönünde bir düşünceye sahipsem, onların hem cebinden daha az para çıkmasını hem de işlerinin en iyi şekilde görülmesini isterim... Hatta hemşehrilerimin menfaatine çatır çatır pazarlık yaparım... Elbette, Keşan Belediyesi yöneticileri tarafından da aynı durum söz konusudur... İlgilileri de araştırma yapmıştır, çatır çatır pazarlık etmiştir ve en makul fiyata ve en uygun firmayla anlaşmaya varmıştır!..
İlgili firma UDEM Ltd. Şti.’miş...
   Şimdi ben Keşan Belediyesi yetkililerine soruyorum:
   1) Bu firmanın ilgilileri daha önce bir münasebetiniz oldu mu?
   2) Bu firmanın ilgililerinin CHP ile bir bağlantısı var mı?
   3) Bu firma ilgilileri Keşan’ın kurtuluşu olan 19 Kasım’da, Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Balosu’nda protokol masasında yer aldı mı?
   Evet, sevgili hemşehrilerim size kurtuluş bolosunun protokol masasında yer alan fotoğrafı da göstermek isterdim ancak aradım taradım ne tesadüftür ki, kasım ayına ait bütün gazeteler tarih tarih internet sitelerinde yer aldığı halde, bir tek 20 Kasım 2014 Perşembe (Kurtuluş Balosu’nun haberinin yer aldığı) tarihli gazete yayımlanmamış! Çok merak eden hemşehrilerimiz, bizzat gidip gazetelerden protokol fotoğrafına bakabilirler... Protokol masasındaki o yabancı kim?! Bu bir iddia... Hem de Keşanlı bir hemşehrimizin iddiası... ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ demiş atalarımız... Umarım bu iddia gerçek değildir ve Keşanlı hemşehrilerimize bir bedel ödetilmiyordur!.. Saygılarımla...



2 yorum: