6 Mart 2015 Cuma

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN SORUMLU KURUMUN YARATTIĞI KİRLİLİK!..


    Keşanlı vatandaşımın şikayeti biter mi? Bitmez tabii ki... Yine uzun süredir vatandaşımızdan Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla ilgili şikayetler geliyordu ancak, kendim şahit olmadığım için dile getirmek anlamında bir süre bekledim... Bir kere yapılmıştır, hemşehrilerim de durumu abartmıştır diye düşündüm... Her gün her gün Belediye hoparlöründen, ‘hamsi geldi, uskumru geldi, mezgit geldi’ diye anons yapılacak değil ya... Öyle olsa, bütün esnaf yapışır anonsa, çağırır vatandaşı dükkanına!.. Ayakkabı da indirim var, gel hemşehrim... Takım elbiseleri yarı fiyatına indirdik, gel hemşehrim... Bugün menümüzde tavuk çorbası, tas kebabı, bulgur pilavı, hepsi çok taze, gel hemşehrim... Bugün kampanyamız var, gel hemşehrim... Simit taze çıktı, gel hemşehrim... Alkolun yanında taze çıtır da var, gel hemşehrim!.. Çeşitleri çoğaltmak mümkün tabii ki... Eğer bir esnafa ya da birkaç esnafa ürününü sergilemek için Belediye anonsu kullandırılıyorsa (bedel karşılığı tabii ki), bütün esnafa aynı hakkın tanınması gerek... Düşünsenize, esnaf alışıyor bu işe, bütün gün bağırttırıyor Belediye hoparlöründen hangi ürününü pazarlamak ister ise.. Vallahi ne diyeyim ben bu işe...    Vatandaşım Belediye hoparlöründen gereksiz anonsların yapılmasını istemiyor... Hatta bu konuda uyarı yaptıklarını da söylüyor... Keşan Belediyesini arayarak, gürültü kirliliğinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerini belirtiyor... Buna çok güldüm ha... Gürültü kirliliğinden rahatsız oldukları için Keşan Belediyesini aramışlar... Gürültü konusu: Belediye hoparlöründen çıkan lüzumsuz ses... Yani gürültü kirliliğini yaratan; Belediye... Kime kime şikayet ediyor hemşehrimiz, baksanıza bir kere!.. Belediyeyi, belediyeye!..
   Parasıyla değil mi anasını satayım... Ben de gidip anons vereceğim bir kere... Bağırttıracağım sabah, öğle ve akşam üzeri olmak üzere 3 kere... ‘Sayın zabıtalar saklandığınız yerden çıkın, kaldırımlar dolmuş, yayalar geçemiyor, bir zahmet çaresine bakın!’ diye... E, madem önüne gelen istediği anonsu yaptırabiliyor, ben de tüm yayalar adına böyle bir taleple gideceğim Belediyeye... Şaka bir yana da... Vatandaşımız gereksiz anonslardan oldukça canı sıkılmış son zamanlarda... Tabii ki duyurular yapılacak, halkın gerçekten bilgilenmesi gereken konular anons edilecek ama, ‘taze balık var’ diye de sabahın köründe bebelere, hastalara rahatsızlık vermek, ne diye... Seyyar balıkçıların yollara akıttığı sulardan telef olduk(!), köşe başlarını tutmalarından perişan olduk(!), bir de anonslarla canımıza okumayın da balıktan iyice soğutmayın adamı be Belediye!..
   Anonslar konusunda daha dikkatli davranılması, gürültü kirliliğinden kaçınılması ve ilgililerin konuya el atması dileğiyle... Saygılar... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder