23 Mart 2015 Pazartesi

BEYAZINI GÖREMEDİK AMA KISMETSE BOL BOL KIRMIZI KAR YAĞACAK!..


   Keşan’ın huyundan mıdır, suyundan mıdır bilmem ama verilen sözlerin hiçbirine sadık kalınmıyor... Yıllarca ısıtıp ısıtıp önümüze konulan bir doğal gaz meselesi vardı... Çok şükür itileye kakalaya istenilen abone bedeli yatırma sayısı tamamlandı ve Keşan’a doğal gaz geldi!.. Kırmızı kar yağacakmış yakında canım Keşan’a!.. Gelecek o zaman elbette doğal gaz ayağımıza!.. Bedel yatırma sayısı tamamlandı, söz verildi ya, tamam işte gelecek elbette!.. Ağzımı kapattılar, bakalım kaç sene de ‘ha geldi-ha gelecek’ nakaratlarıyla oyalayacaklar!.. E alıştık artık oynatılmaya, ağzımıza verilen emzikle oyalanmaya!..
   Hadi doğal gazı hallettik, cebe koyduk diyelim... Ya diğer yatırımlar ne alemde... Keşan Belediyesi tarafından projelendirilen Çok Amaçlı Pazar Yeri Projesi... İnşaat çalışmaları hâlâ devam ediyor... Ancak inşaatın hemen yanında koskoca tabelaya bakarsanız üzerinde “İşin Bitim Tarihi: 30 Ocak 2015” yazıyor... İş bitmiş, teslim edilmiş de haberimiz yok yani!..
   Ve Keşan’a, Sağlık Bakanlığı tarafından, Devlet Kıtaları Kavşağı’ndaki 30 dönümlük alana yapımı devam eden 150 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatı... Hani 4 Mart 2014 Salı günü, Sağlık Bakanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen inşaat... Ve hatırlarsanız (hatırlamayanlar -http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-32370/kesan-devlet-hastanesinin-temeli-atildi.html- linki tıklasın, Sağlık Bakanlığının resmi sitesinde de konuşmalar birebir karşılarına çıkacaktır) Sayın Müezzinoğlu, inşaatı üstlenen Erme İnşaat yetkilileri ile temel atma töreninde pazarlık yapmıştı... İnşaat yetkilisi hastanenin teslim süresini 1 Haziran 2015 olarak belirtirken, Müezzinoğlu yaptığı pazarlık sonunda hastanenin 23 Nisan 2015’te bitirilmesi ve hizmete açılması sözünü almıştı... Bugün tarih 23 Mart 2015’i gösteriyor... Yani 1 ay sonra hastanemiz teslim edilecek ve hizmete girecek!.. Ay vallahi yaptık kafayı, Keşan’a bol bol kırmızı kar yağacak!.. Bu yol beyazını görmek pek nasip olmadı ama bol bol kırmızından görmek nasip olacak!..
   Ah be bu gidişle ağzımıza bir parmak bal çook çalınacak!.. Kuzuların sessizliği hakim Keşan’ımızda!.. Kaymakam Beyler inşaatlarda inceleme yapıyor, üstüne Vali Beyler geliyor, Belediye Başkanımız inşaat alanında açıklama yapıyor, ama her nedense kimse kalkıp ‘kırmızı kar mı beklenecek?!’ diye sormuyor... Sormayalım bakalım... Ters giden, olumsuzluklar yaşanan hiç bir şeyin akıbetini irdelemediğimiz için Keşan’ı dingonun ağırına çevirdik!.. Herkese hayırlı işler, bol kazançlar... Kırmızı karların yapmasını bekleyelim hep birlikte!.. Saygılar, benden size...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder