15 Ocak 2015 Perşembe

AMAN DİKKAT ‘POLİS AMCA!’...


   Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ın Muş’un Varto ilçesine tayini çıkmasının ardından, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne İpsala İlçe Emniyet Müdürü görevini yürüten Mehmet Bahri Kantoğlu atandı... Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden resmi atama yazısı gelmesine karşın, henüz Yıldız Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden ilişiğini kesmedi, Kantoğlu resmi olarak göreve başlamadı ve hâlâ İpsala Emniyet Müdürlüğü görevini yürütüyor... Kısa süre içinde Ahmet Yıldız da, Mehmet Bahri Kantoğlu da resmi olarak atandıkları yerlerde görevlerine başlayacaklardır... Her iki müdürümüze de yeni görev yerlerinde başarılar dilerim öncelikle...
   Ancak dün, internet sitelerinde gezinirken Sayın Kantoğlu’nun Keşan’da resmi görevine başlamamasına rağmen Keşanlılar tarafından İpsala’daki makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunulduğu, yine Kantoğlu’nun Keşan’da düzenlenen bir kahvaltıya eşlik ettiğini gördüm... Tabii ki çok doğal... Ne de olsa kısa bir süre sonra Keşan’da göreve başlayacak olan Emniyet Müdürümüzü tanımak hatta bir an önce tanıyıp diyaloga geçmek kaçınılmaz... Bağları, ilişkiyi sıcak ve yakın tutmakta fayda var!.. Bir de yine internet sitelerinden birinde “İpsala’nın ‘Polis Amcası’ Keşan’a atandı” başlığı altında bir haber paylaşımına rastladım... Görünen o ki, Sayın Kantoğlu İpsala’nın ‘Polis Amcası’ imiş ve halkla ilişkileri oldukça samimiymiş... Bu ‘Polis Amca’yı merak etmemek, sohbetine nail olmamak da elde değil tabii ki... Haliyle merak ediyor insan bu kadar samimi bir diyalog içinde mi halkla bu polis amca diye... Malumunuz ben bardağın dolu tarafından değil de, genelde boş tarafından bakan ve daha çok eleştirel yazılar yazan bir kulunuzum!.. Hazır polis amcamız göreve başlamadan önce, haddim olmayarak uyarıda bulunayım istedim... Çok samimiyetten maraz doğarmış Sayın Müdürüm!.. Resmiyeti korumada fayda vardır, bizim insanımız samimiyetliğin ölçüsünü ara ara kaçırmaktadır!.. Hani yarın öbür gün gecenin bir vakti telefonunuz çalar, ‘Bizim gardaşımızı alkollü yakaladılar, yok efendim ehliyetini kaptılar, sizin memurlar kemer takmadığımız için canımızı yaktılar’ gibi sohbetlere maruz kalmamak için resmiyeti elden bırakmayın derim... Hani yemişliğin, içmişliğin, sohbet ve muhabbetin hatırına zor durumda kalmamanız anlamında... ‘Taviz vermem, gereğini yaparım’ diyorsanız da, bir bakmışsınız ki kaydırmışlar ayağınızı, almışsınız soluğu bilmem nerenin bilmem hangi kazasında!..
   Ben de işte kendi kafasına göre takılan, boş vakitlerinde (ki şu anda oldukça fazla boş vaktim var) lingir lingir gezip nerede yanlış, hata, aksaklık var diye gözlem yapan, vatandaştan gelen şikayetleri araştırıp kaleme alan alaylı takımından bir gazeteciyim... Ancak nerede bir yanlış varsa mıknatıs gibi çekmekte ve üstüne üstüne gitmekteyim!.. Bir yanlışa şahit olduğumda şikayet etmekten ziyade, kalemimi konuşturmaktayım... Gazetecinin görevi şikayet etmek değil, şikayeti irdelemek ve dile getirmek olduğunu da size yazdığım bu ‘hayırlı olsun’ köşe yazımda ileteyim...
   Tekrar yeni görev yerinizin hayırlı olmasını diler, İpsala’da gösterdiğiniz başlarınızı Keşan’da da sergilemenizi dilerim... Özelliklede; uyuşturucu madde kullanımına ve satışına karşı önlem almanızı ve gençlerimizi, çocuklarımızı bu bataktan bir an önce kurtarmanızı temenni ederim... Saygılarımla!..



2 yorum:

  1. Neşe Hanım, yazınızı okuyan her keşanlı üzülür. Bir kere ahmet müdür 3. Sınıf emniyet müdürü olup, türkiyenin en başarılı 54 emniyet müdünden biri seçilmiştir. O kahvaltı yapılan linda otel müştemilatını kumardan tam 7 gün kapatmıştı. Ahmet müdür halen keşanın yasal müdürüdür. Üzerine müdür tayin edilmesi bütün usül ve teammüllere aykırıdır. Yanlış yapılmıştır. Ahmet müdüre büyük haksızlık yapılmıştır. Adam belinden rahatsızlık geçirip raporludur. Vartoya gitmeye hazırlanırken hem edirne emniyet ve milli eğitim müdürü, hem keşam milli eğitim müdürü, hemde helvacıoğlu ile engin hanfendi ahmet müdüre çok büyük vefasızlık örneği sergilemişlerdir. Usul hatası yapmışlardır. Oysa usül esastan önce gelir. Ahmet müdürü satanı, Ahmet müdürde yol kenarına kor ve yoluna devam eder. Ahmet müdürü gözden çıkaranları, Ahmet müdürde gönülden çıkartacaktır. Helvacıoğlu yemek verecekse önce Ahmet müdüre vermeliydi!! Ya il emniyet müdürü, Ahmet müdürü bir kere aramış mıdır. Tenekedende olsa bir plaket vermiş midir. Bırakın artık bu işleri. Adam keşan için uyku uyumadı beeee. Bizim çocuklarımız rahat etsin diye kendi çocuklarınla ilgilenemedi. Uyuşturucu ya öyle bir darbe vurdu ki 7 nisan 2014 günü 55 tutuklama birden yaptı. 2013 yaptığı operasyonlar türkiyecrekorudur. Unuttunuz mu. Merak etmeyin adam tayinini Çanakkale ye yaptırdı. Kaybeden keşan oldu. Ahmet müdürün suçu alko ve sigara içmemesi midir? Adam hanginizin içkisine karıştı. Velhasıl biz adam olmayız. Ahmet müdür kendisine vefasızlık yapan müdürleri ve iş adamlarıyla vedalaşmayacağını söylüyormuş. İyimi oldu şimdi? Yahu adam ilişiğini kesip gitsin ondan sonra yerine atama yapılır, o gittikten sonra kahvaltıvverilirdi. Bu nedir şimdi? Adamın hastalığı fırsat bilinerek üzerine atama yapılıyor, ziyafetler verilir. Hemde kumardan kapattığı yerde. Yazıklar olsun bize. Affet bizi ahmet müdürüm. Allah yolunu açıkvetsin. Keşanlılar olarak emrindeyiz. Yolun yolumuzdur, işaretin hedefimizdir.

    YanıtlaSil
  2. Yukarıda ki yorumu okudum ve bir ak partili olarak ağladım. Bir kere ahmet müdür bizim yöremizin çocuğudur. İçki içmemesi onun eksisi değil, ARTISIDIR. Adam karda kayarak belini incitmiş rapor alıp memleketinde ablasının yanında istirahat ediyormuş. Bunu fırsat bilen il emniyeti tam 3 yıldan beri gece gündüz keşanlıya üstün hizmetlerde bulunan müdürümüzün üzerine kendisinden daha kıdemsiz olan 4. Sinıf emniyet müdünü atıyor. Bu ahlaken etik olarak hiç hoş olmamıştır. Peki bütün bunlar olurken keşan ak parti ne yapıyor. Neden inisiyatif almıyor, alamıyor? Neden sağlık bakanı devreye sokulmuyor. İl emniyet çok yanlış yaptı. Vali bey duruma müdahale etmeliydi. AHMET müdür kızdırılmamalı, küstürülmemeliydi. Çünkü ahmet müdürü sadece ak partililer değil chp, mhp üniversite çevreleri ve romanlar çok sevmektedirler. Hamdi baba başkan olsaydı şimdi keşan yıkılmıştı. Ahmet müdürü kaybedersek çok şeyimizi de kaybetmiş oluruz. Yarın çok geç olabilir. İl hiç aramamış, bir geçmiş olsun dememiş, yukarıdaki yorumcunun dediği gibi tenekeden de olsa bir plaket vermemişler. Birde üzerine habersiz müdür tayin etmişler. Adam vartoya gitmiyorsa yerden göğe kadar haklıdır, bu şartlarda kimse gitmek istemez. Helvacıoğlunun acelecilikle yaptığı hatayı diğer mustafa olan başkanımız MERCAN gidermelidir.

    YanıtlaSil