28 Şubat 2015 Cumartesi

YÖNETİCİLERE VE ESNAFA KALDIRIM EĞİTİMİ VERİLSİN!..


   



Kaldırımların genel anlamı: Ortak kullanım alanlarıdır ve yaya olarak gidip-gelen insanlara aittir. Amacı ise; yollarda seyreden araçların insanlara çarpmaması ve yolların rahat kullanılması içindir.
   Kaldırımların Keşan’daki anlamı: Esnaf için yapılan alanlardır ve esnafa aittir!.. Amacı; esnaf malını ya da ürününü rahat sergilesin, çevre kirliliği oluştursun, yayalar yollardan yürüsün ve olası bir kazaya kurban gitsin!..
   Abarttığımı düşünmediniz herhalde... Şöyle Keşan merkezinde ve ana caddelerin bulunduğu kaldırımlarda yayaların rahatla yürüyebildiğini söyleyebilecek bir delikanlı var mı aranızda... Çarşı merkezindeki dükkanların içine girmeye gerek yok, rahat rahat kaldırım üstü alışverişinizi yapabilirsiniz!.. Kahvehanelerde içeri tıkılmaya gerek yok, atın kaldırım üstüne masa sandalyeleri gerile gerile oturun... Yayalar mı? Ne halleri varsa görsün!.. Uçarak mı giderler, zıplayarak mı giderler, araçların arasından sıyrıla sıyrıla mı giderler biz ne!.. Bizim kaldırımlar, esnafa satılmış!.. Dükkan alana kaldırım promosyon!..
   Evet çok kıymetli hemşehrilerim... Keşan’ın bir önemli sorunu olan ve yıllardır yaptırım uygulanmaktan imtina edilen, herkesin gördüğü ve şikayetçi olduğu ancak ilgililerinin gözünü kapatıp şikayetlere kulaklarını tıkadığı kaldırım işgallerinin, ilçemizde had safhaya ulaştığına dün bir kez daha şahit oldum... Fotoğraftan da göreceğiniz üzere, mobilya işletmecisi bir esnafımız, hiç sıkılmadan, utanmadan mağazasındaki bir çekyatı pazarlamak üzere kaldırım üzerine çıkarmış... Bunu bir anlık cinnet geçirerek mi(!) yaptı yoksa bilinçli olarak zabıtalarımız çok geziyor, gezerken de yoruluyor, az biraz soluklansınlar(!) diye mi çıkardı bilemiyorum... Ancak şunu anladım ki, Keşan’da bir an önce ‘kaldırım nedir?’, ‘kaldırımları kimler kullanır?’ konulu bir eğitim semineri düzenlensin ve esnaf ile ilgililer bu konuda eğitilsin... Yoksa vatandaşım cinnet geçirecek bilesiniz!.. Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder