19 Şubat 2015 Perşembe

EKMELEDDİN’E NE OLDU YA? SUYA MI DÜŞTÜ, DAĞA MI KAÇTI, YOKSA YANDI BİTTİ KÜL MÜ OLDU?!


   Merak ettim canım... Sağlığı sıhhati nasıldır, keyfi hoş mudur, bir arzuhali var mıdır? Bir doğdu, bir yok oldu!.. Ne olduğunu, kim olduğunu anlayamadan uçtu gitti aramızdan!.. Hani Cumhurbaşkanımız da olacaktı ya(!), ondan benim merakım yoksa niye kafayı takayım!..
   17 Aralık 2013... Gündeme bomba gibi yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düştü... AKP’liler telaşlandı... Tam da seçime 2 buçuk ay gibi bir süre kala, aleyhlerinde çıkan bu olay onları şaşkına çevirdi... Halbuki telaşlanacak ne vardı!.. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ne yapar eder, simgeleri de olan okları kendi taraflarına çekerdi... ve çekti de... Lehlerine çevirebilecekleri bu yolsuzluk ve rüşvet olayını seçim propagandası yapacakları halde, o partililerini birbirine düşürdü!.. AKP’nin kalesi boşken, o gitti kendi kalelerine gol üstüne gol attı... Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını partililerinden değil de, farklı siyasi kanatlardan göstermeyi tercih etti... Yine birçok bölgede partililerinin işaret ettiği adayları değil de, kafasına kim esti ise onu aday gösterdi... Sonuç mu? AKP, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan alnının akı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımıyla çıktı!..
   Derken Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi... Ya tek adam politikası ile yönetilen bir devlet sistemi önümüze dayatılacaktı ya da bu sistemin önüne geçilecekti... Halk, böyle bir sistemi istemedi... Yapılacak ilk tur oylamasının ardından, ikinci turda AKP karşıtları birleşip tek yumruk olacak ve Türk halkına dayatılmak istenen bu sisteme karşı duracaktı... Ama ne oldu? CHP’nin ve MHP’nin çok değerli isimleri varken, bu partilerde emek vermiş bu görevin sorumluluğunu taşıyabilecek isimler varken, birden halkın önüne bir EKMELEDDİN konuldu... Kimdi, neydi, neyin fesiydi, hiç bilgimiz yoktu... Birçoğumuz hatta çoğunluğumuz ismini ilk defa duymuştuk Ekmeleddin İhsanoğlu’nun... Alın size cumhurbaşkanı adayınız Ekmeleddin dediler... Ekmeleddin’in daha özgeçmişini tam çözemeden Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi çattı... AKP karşıtı seçmenler tedirgindi... Tedirginlikleri sandığa da yansıdı ve birçok seçmen oy kullanmaya dahi gitmedi... Sonuç mu? Recep Tayyip Erdoğan daha ilk turda tek adamlığını garantiledi ve Cumhurbaşkanı oldu... Kimin sayesinde; Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterenlerin gayreti ve sayesinde... Cumhurbaşkanlığı seçimi bitti, peki bize aday olarak önümüze koydukları Ekmeleddin İhsanoğlu’na ne oldu? Suya düştü. Su nerede? İnek içti? İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı bitti kül oldu!..
   Peki şimdi önümüzde hangi seçim var. Milletvekili genel seçimi... Ülkenin durumu ve halka dayatılmak istenilen politikalar; malumunuz... AKP kan kaybediyor mu? Kaybediyor... Bunun farkındalar mı? Farkındalar... Peki ne gibi bir politika izleyecekler dersiniz... Bence hiç gerek yok... Nasılsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir strateji izler ve ekmeklerine yağ sürer!.. Ekmeleddin olmazsa, yağlı ekmek de gider!.. Saygılarımla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder