10 Şubat 2015 Salı

HEM İŞÇİNİ KAPI DIŞARI KOY, HEM DE SAÇMA SAPAN GÜLÜMSE!..


     Keşan Belediyesinde çalışan ancak yılbaşı arifesinde işlerine son verilen 2 işçi kardeşimiz yaşadığı sıkıntıyı dile getirmiş yazdıkları mesajlarında... Tam tamına 7 aydır maaşlarını alamadıklarını ancak buna karşın bir kez dahi isyan etmediklerini ifade eden bu işçi kardeşlerimiz, ‘Kendi partimiz, kendi belediyemiz diye savunduk, dişimizi sıktık, kuruşumuzun hesabını yaparak harcamalarımızı gerçekleştirdik’ demiş... Bu kötü günlerin de geçeceğini beklemiş... Seçim zamanı yağmur çamur demeden Belediye Başkanının arkasında gezip desteklediklerini, en az onun kadar stres yaptıklarını dile getirmiş... Ancak bütün fedakarlıklarının boşuna olduğunu söylemiş bu işçi kardeşlerimiz... ‘Başka partiyi destekliyor ve başka partinin personeli olsaydık onlar bize bunu reva görmezdi’ diye eklemişler... Hem de yılbaşı gününde!.. O kadar da soğukkanlılıkla ve alay eder gibi yapmışlar ki bunu, başkan yardımcılarından biri yüzünde saçma sapan bir gülümsemeyle işten çıkarıldıklarını söylemiş!.. Yine bu işçi kardeşlerimiz bu gülümsemenin karşılığını, ‘O bizim ne hissettiğimizi ne bilir ki, hangi gün evine ekmek götürememiş ya da hangi gün ailesine, çocuklarına işten çıkarıldığını söyleyebilirdi hem de yılbaşı günü ve kış ortasında’ diye ifade etmiş... Ayrıca maaşlarını bile hâlâ verilmediğini dile getirmişler... Yine, aylardır çocuklarının ayakkabılarının altı delik olarak gezdiğini de belirtmişler... Artık ne CHP’nin eski CHP, ne de Belediyenin eski Belediye olduğunu iddia etmişler...
    Allah hepinizin yardımcısı olsun demek istiyorum öncelikle... Güya sözleşmeniz yenilenecek ve 1 ay içinde işlerinize geri iade edilecektiniz... Ancak işten çıkarılmanızın üzerinden 40 gün geçti ve hepiniz hâlâ işsizsiniz. Bunun yanı sıra Belediyeye, Belediye Başkan Yardımcısının kızı ve 1 meclis üyesinin oğlu olmak üzere yeni personeller alındı... Muhtemel maaşlarını da günü aksamadan almışlardır!.. Sizi umutlandırmak ve birkaç güne işinizin başında olacaksınız gibi sürpriz bir haber vermeyi çok isterdim ama inanın hiç umudum yok... Çünkü artık Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın önünde bir seçim dönemi yok, oya ihtiyaç duyacağı... Milletvekili aday adayı olsaydı yine şansınız vardı... Ancak bu şansını da kaybedince sizin işlerinize geri alınma durumu da yandı bitti kül oldu!..
    AK Partiyi eleştiriyorlar, ‘yandaşlarını işe alıyorlar, oy topluyorlar’ diye dimi... Ama onlar, yandaşlarına ve oyunu aldıkları kişilere de sahip çıkıyorlar... Çamurlu yollarda yürütüp, arkalarından koşturup, sonra da silkeleyip atmıyorlar... Daha da fazlasını veriyorlar ve her geçen gün de oylarını artırıyorlar... Siz de aynısını yapıyorsunuz, siz de partililerinizi işe alıyor, ekmek veriyorsunuz ama sonunu getiremiyor ve kapı dışarı atıp, kaderine terk ediyorsunuz... Sonra da, ‘nasıl iki kişiden biri AKP’li olur’ diye başınızı taşlara vuruyorsunuz... Sizin sayenizde beyler... Taşı uzakta aramayıp... Elinizi cüzdanınıza, boğazınıza bir yudum ekmek attığınızda, aylardır maaşını alamayan ve kapı dışarı attığınız işçilerinizi, partililerinizi aklınıza getiriniz... Biraz olsun vicdanınız varsa tabii ki!.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder