23 Şubat 2015 Pazartesi

DÜT DÜTÜNÜZLE (H)AVA ATARSINIZ, A BE (H)AVAYA MI BAKARSINIZ!..






    Bir gün de şöyle şehir merkezinde turalayıp, ‘hiçbir olumsuzluğa rastlamadım şükür’ diyeceğim günleri görecek miyim acaba... Kırmızı kar yağdığı zaman!.. Rahmetli annem öyle derdi... Eğer olmasını çok istediğim ancak gerçekleşmesi mümkün olmayacak hayallerim konusunda; ‘kırmızı kar yağınca!..’ diye teselli verirdi bana... Keşan’la ilgili olumsuzlukla karşılaşmama hayalim de aynen buna benzedi!..
   Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün hizmetinde olan bir zabıta otosu var hani... Aynı polis otolarının benzeri... Zabıta yazısını görmesen, zaten polis otosu zannedersin... Biri şoför koltuğunda biri de hemen yanındaki koltuğa oturmak üzere iki zabıta görevlisi dolaşıyor bı otoda habire... Yakışıklı da keratalar!.. Yakışıyorlar otoya!.. Arada bir kornaya basıyorlar, ‘düt düt!’ yapıyorlar... Öyle bir (h)ava atıyorlar ki, (h)avalarından etrafa bakamıyorlar!.. Merkezdeki bütün cadde ve sokakların köşe başları tutulu araçlar dönüş yapamıyorlar... Yolcu minibüsleri, yolcu duraklarına park eden diğer araçlar nedeniyle duraklarına yaklaşamıyorlar... Caddelerdeki çift sıra parklar nedeniyle araçlar geçiş yapamıyor ve trafik kilitleniyor... Ama bizim düt dütçüler (h)ava basıyor!..
   Anafartalar Caddesi’ndeki (Türk Hava Kurumu karşısındaki) yolcu durağına bugün yine yolcu minibüsü yanaşamadı... Sebebi ise yolcu durağının hemen yanına dörtlüleri de yakılı bırakılıp terk edilen araç sebebiyle idi... Güya yolcu durağının önü boş ama yanaşabilmesi için minibüsün, dörtlüleri yakılı araca çarpıp, parçalaması gerekiyordu!.. Ya da kanat takıp havalanacak ve tam yolcu durağının önüne iniş yapacaktı!.. Tüm bu olumsuzluklardan ötürü yolcu minibüsü, hem yolcularını cadde üzerinde indirdi hem de yolcularını cadde üzerinde bindirdi... Ve arkasında da trafik doğal olarak kilitlendi... 100 metre gitti gitmedi, yine Anafartalar Caddesi’nin gidişe göre sağında çift sıra araç parkları ve sol tarafta da tek sıra araç parkaları ve normal trafik akışı nedeniyle minibüs yine yolda kaldı!.. Korna vs. yapıldı, ikinci sıra park eden araçların sahipleri lütfetti de normal trafik akışı sağlandı... Peki bu arada bizim zabıta otusu neredeydi? Yakışıklı şoförü ve yaveri ile beraber düt düt yapıp, ava basıyorlardı!.. Avanız batsın emi!.. Avaya bakacağınıza azcık da sağa sola, aksaklıklara, olumsuzluklara bakın da bir işe yarayın bari!.. Saygılarımla...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder