21 Kasım 2014 Cuma

SAYIN KAYMAKAMIMIZ, KEŞAN’A İMAM HATİP LİSESİ İHTİYACI OLDUĞUNU ARMUTLARA BAKARAK MI ANLADI!..

   Keşanlı Şefika Nur Debreli, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a 8 Aralık 2013’te Keşan’da düzenlenen mitingde sesini duyurarak, Keşan’a imam hatip lisesi açılması için söz almıştı... Ve dönemin Başbakanı, şu anda Cumhurbaşkanı daha doğrusu -tek adam- olan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenin yaptığı konuşmada, Keşanlı Şefika Nur Debreli ile arasında geçen diyalogu hatırlatarak Keşan’a imam hatip lisesi açılacağı müjdesini verdi... Yine geçtiğimiz günlerde Keşan’da bir etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın yoğun çalışmaları neticesinde imam hatip kampüsü için 29 dönümlük bir yer tahsis edildiğini bildirmişti... Mübarek olsun!.. Sayın Kaymakamımız hayvan çiftliklerini ve meyve bahçelerini gezerken hangi ara Keşan’a imam hatip lisesinin ihtiyaç olduğuna karar verdi acaba!.. Keçilerle poz verirken mi, yoksa elinde armutlarla terazi görevi yaparken mi?! Her şeyimiz tamam, bir imam hatip lisemiz eksikti!..
   Kur’an kurslarını doldurabilmek, x kişilere rant sağlayabilmek için kayıtların akıbetini bile araştırma ihtiyacı duymayan ve devletin kasasından haksız kazanç sağlanmasına fırsat veren bir idare şekli, Keşan’dan kaç öğrencinin imam hatip lisesine ihtiyaç duyduğunu hiç araştırdı mı? Hadi bu da bir ihtiyaç diyelim ama imam hatip lisesinden daha önemli öncelik yok mu Keşanımız için? Sizinkisi tam bir delinin kuyuya taş atması ve peşinden de kırk akıllının atılan taşı çıkarmaya çalışması gibi!.. Hem yerel hem de devlet eliyle bu kadar kötü yönetilebilen başka bir ilçe daha var mıdır acep bir irdelemeli...
    Keşan’a yeni devlet hastanesi yapılacak diye tutturuldu ve inşaatı da başladı... Oysa birkaç gün önce Keşan Devlet Hastanesi’ne diş çektirmeye giden ancak kendisine 1 ay sonraya randevu verilen ve özel güvenlik görevlilerince hastaneden uzaklaştırılan bir vatandaşımız feryat figan aradı, hastanede doktor olmadığından yakındı... Olsun be ya, henüz doktor kapasitesi tamamlanamayan hastanemiz varken, doktor açığını kapatmak yerine bize yeni hastane kazandırıyor hükümetimiz bir kaç delinin aklına uyarak, daha ne istersiniz! Camilerde cemaat yok ama imam bolluğundan cami yaparız, bu da bir başka deli işi!.. Şimdi de Nur kardeşimiz imam hatip lisesi istediği için, ilgililer işi gücü bırakmış ve imam hatip için yeri bile tahsis etmiş... Doğruya... Memleketimiz imam doldu, imamları yerleştiririz binaya, 1 imam hatipliye düşer herhalde 10 hoca!.. Bu akılla giderseniz, sizden ne köy olur ne de kasaba!.. Allah’ım ya duy sesimizi de aklıselim bir idareci gönderilmesine vesile oluver ilçemize!.. Önceliksiz yatırımlardan uzak durulması ve elzem yatırımlara öncelik verilmesi dileğimle, saygılar!..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder