29 Nisan 2015 Çarşamba

YAMA... YAMA YAMA, TIKA... TIKA TIKA!..

   Keşan Belediye ekipleri, asfalt çalışmalarına başlamış!.. Vallah ben söylemiyorum, söyleyenlerin yalancısıyım!.. Benim gördüğüm; yollarda oluşan çukurları asfaltla tıkama çalışması ya da yamama!..
   Önce bir hemşehrimizin bana ilettiği bir olayı paylaşayım sizlere de, gülelim hep birlikte... Ankara’da bir akrabaları varmış 80 küsur yaşlarında hemşehrimizin... Bütün akrabaları sahip çıkar, kimsesiz bu teyzeyi misafir ederlermiş sırayla... Ancak bu teyzemizin denize karşı bir korkusu varmış ve deniz yoluyla ulaşım yapılan hiçbir akrabasına gitmezmiş... Sıra bizim hemşehrimize gelmiş ve Keşan’a ulaşımın tamamen karadan olduğuna ikna edip, 85 yaşındaki akrabalarını memleketinden Ankara’dan alıp, yola koyulmuşlar... İstanbul Boğaz Köprüsü’nü akşam saatlerinde geçtikleri için deniz üzerinden geçtiğini bile anlamamış bu teyzemiz... Zaten gözleri iyi görmüyor, kulakları da ağır işitiyormuş... Neyse gecenin bir vakti Keşan’a yaklaşmışlar, teyzem de bu arada derin uykudaymış... Ancak bismillah Keşan’a girdikleri gibi teyzem basmış yaygarayı, ‘nerdeyiz?’ diye... ‘Keşan’a girdik’ diyen hemşehrilerimize cevap olarak teyze, ‘Hani deniz yoktu memleketinizde, söyleyin çeksinler vapuru sahile, ben döneceğim karayoluyla memleketime’ deyince, bizim hemşehriler başlamışlar katıla katıla gülmeye!.. Sonra çekmiş arabasını hemşehrimiz kenara, teyzemi indirip bastırmış ayağını toprağa!.. ‘Bak, karadayız!’ demiş ve ‘Bizim belediyemiz o kadar geniş düşünüyor ki(!), karada bile denizdeymişsin havası yaratıyor(!), bir o yana bir bu yana sallıyor!’ diye eklemiş... Neyse ki teyzemi ikna etmiş ve geldikleri yolu gerisin geriye tepmemiş!..
   Yine bir hemşehrimiz, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta paylaştığım, ‘Anafartalar Caddesi’nde yama çalışmalarına başlandı’ başlıklı haberin altına, ‘Yakında uzaylılar Keşan’ın yolları yüzünden Mars zannedip inecekler’ diye yorumda bulunmuş... İlahi hemşehrimiz... Eğer böyle bir şey olursa vallahi bizim ilgililer bayram yapar, ‘uzaylıları bile Keşan’a indirmeyi başardık!’ diye bunu marifetten sayar!.. Onu bunu bilmemde, hiç olmazsa şu yamama işini bari yaparken biraz itina gösterin derim... Alaca dana gibi yaptınız Keşan’ı... Ne birbirine benzeyen kaldırım var ne de bir yolda aynı renk uyumu... Yollar oldu iyice; toprak, gri ve siyah karışımı... Bir de üstüne iniş çıkışları da cabası... Ne araçta rahat gidebiliyorsun, ne de yaya olarak düz yürüyebiliyorsun... Bir tarafın hep eğik, öbür tarafın da hep havada!.. Ne sağlam araba ne de sağlıklı insan bıraktınız ortada... Eğer bunu da marifetten sayarsanız, Keşan’ın girişlerine, ‘Arızalı araç ve çürük insan memleketine hoş geldiniz!’ şeklinde bir afiş hazırlatıp asın ki, tescilini alıp marka olalım!.. Bir de üstüne memleketimize özel, ‘Yama... yama yama, tıka... tıka tıka, asfalt bulmazsan, çukurları asfaltla kapa da, göz boya!’ şeklinde bir şarkı ile Eurovision şarkı yarışmasına katılalım!.. Bir de görselleri koyduk mu, 1.liği kapmazsak suratıma tükürün... Benim değil canım, bu 1.liği hakettirenlerin!..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder