13 Nisan 2015 Pazartesi

ALAMANYADAKİ AMCAMIN RUHU KULLANMIŞ ‘OYU’NU!..


   Bu yazımı, İktidar Partisi haricindeki diğer iktidar olma gayreti içinde olan siyasi partililere yazıyorum... Hep içlerinde bir iktidar olma hevesleri var ya, belki bu heveslerine heyecan gelir birazda!..
   Dün yakınının cenaze merasimine gelen bir gurbetçimizle bir araya geldik bu vesile ile...  Oradan buradan derken, sohbet geldi yine siyasete... İşin içine siyaset girince de, aklıma gelip hemen sordum, ‘Oyunuzu dönüşte mi kullanacaksınız?’ diye... Bu sorum karşısında gurbetçimiz, ‘Gelirken telaşımızdan sormadık ama dönüşte de sormayı düşünmüyoruz. Geçen seçimde sırf oyumuzu kullanmak için geldik gümrüğe,  meğer bizim ruhlar çoktan gelmiş de oy kullanmış bile Alamanyadan (Almanya) bizden önce!’ şeklinde cevap verince, ‘Nasıl yani, anlayamadım’ diye sorumu yineledim kendisine... Bu sefer uzun uzun anlattı gurbetçi amcam... Seçimden önce oyları heba olmasın hem de görevlerini yerine getirme aşkıyla, tutmuşlar Almanya’dan yolu gelmişler gümrük kapısına... ‘Oy kullanmaya geldik’ dediklerinde de, ‘Siz oyunuzu kullanmışsınız, imzalarınız atılmış’ karşılığı verilmiş kendilerine... Onlarda herhalde taa Alamanyalardan onların içini okudular(!), zahmet etmesinler diye ruhları aracılığı ile oylarını kullandırıp, imzayı da çaktırdılar(!) diye düşünmüşler hâl böyle olunca!..
   Gördünüz mü bak... İktidar olma hırsı olanlar, ruhları bile devreye sokuyorlar!.. Sonra da ‘iki kişiden birinin oyu bizde’ diyorlar... Evet, çok haklılar... Hem iki kişiden birinin oyu hem de oy kullanmayan (kullandırılmayan) kişilerin ruhları onlarda!.. Ne kadar kolay değil mi kafasına çalıştırana iktidar olmak bu ve benzeri yollarla!.. ‘Sandıklar çalındı, oylar yakıldı’ diyenlere de bundan sonra acımam vallah... Sandığına da sahip çıkacaksın, oylarını yaktırmayacaksın, ruhların oy kullanmasını da engelleyeceksin... Bir mücadeleye giriyorsan ve içinde iktidar olma gayreti varsa; sadece oy toplamak için değil, verilen oylara sahip çıkmakla birlikte, ruhlarla da mücadele edeceksin!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder