4 Nisan 2015 Cumartesi

CHP, EMEKLİYİ UYANDIRDI!.. YA DİĞERLERİNİ UYANDIRABİLECEK Mİ?!





   Bugün 6 Nisan 2015 Pazar... Şunun şurasında 7 Haziran Genel Seçimine bugünle birlikte 63 gün kaldı... Yani 63 gün sonra ak koyun kara koyun belli olacak!.. Ya diktatör tek adam zaferi ile onun güdümündeki bir siyasi parti ile yeniden yola devam denilecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye bir şey kalmayacak ya da diktatör rejime ‘dur’ denilip, hiç olmazsa geleceğimiz güvence altına alınacak... Geleceğimiz diyorum çünkü; kaybettiklerimizi geri almamız biraz zor gözüküyor!..
   Peki kaç kişinin umurunda; özgürlüğümüz, adalet, bir günde geçirilen ve içerisinde neler olduğunu tam olarak kavrayamadığımız yasalar, toprak kayıplarımız, milli değerlerimizin satılması, dış borç  yolsuzluklar vs... Ülkemizdeki vatandaşlarımızın %50’ye yakın bir kısmının bunlar umurunda değil!.. Onlar sadece ‘bugünü nasıl kurtarırız’, ‘bugün karnımız doysun’, ‘evladımın işi olsun’, ‘yattığım yerden para geliyor’, ‘param yok ama yeşil kartım var ve tedavi oluyorum’, ‘kış kapıda ama kömürüm devletten gelecek’, ‘erzak yardımı kapıda’, ‘engelli evladım var ama devlet beni destekliyor’, ‘yaşlılık aylığımın günü de geldi’nin peşinde; yani hepsi çıkıyor mani maniye!.. Yoksa İktidar Partinin meydanlardaki ‘yol yaptık, hastaneler inşa ettik, ulaşımda bu seviyelere geldik, IMF’ye borç vermeye başladık! (yalanın en kocamanı) söylemleri kimsenin en azından bu %50’lik kısmından %40’ının umurunda değil... Yolu, ulaşımı zaten %10’luk kısmı ancak kullanıyor, %40’ı zaten günü kurtarma derdiyle boğuşurken, gelen yardım ve vs.lerle ayakta dururken, yapılan yolları ve diğer hizmetleri ancak ceplerine sıkıştırılan üç-beş kuruş karşılığında miting alanlarına giderlerse duyuyor!.. Diğer %50’lik kısmının tamamı kullanıyor belki ama onlar da onlardan değil!..
   Her seçim öncesinde İktidar Parti yapacağı yatırımları, vereceği paraları anlatıyor... Paranın kokusunu alanlar sandıkta ampule basıyor!.. Ya muhalefet ne yapıyor; bir Atatürk’ü dilinden düşürmüyorlar, bir de iktidarın yolsuzluklarını, huysuzluklarını!.. Yani bir taraf ‘size şu kadar para vereceğiz’ diyorlar, diğer taraftakiler, ‘almayın onlar hırsızın parası!’ diyor... Lakin her seçim sonrası hırsızın parası makbule geçiyor(!) ve muhalefettekiler bir arpa boyu mesafe katedemiyor... Edemez çünkü ‘almayın onlar hırsızın parası’ diyeceğinize, ‘biz helalinden size bu kadar vereceğiz’ deyin de bak neler oluyor... CHP’den seçim öncesi ‘tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye sözü’ verilmesi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu sözü noterden tasdik ettirmesi, İktidar Partisi’ni hemen harekete geçirdi ve 100 TL gibi bir zaman gündeme geldi... Ancak vatandaşın aklına 100 TL değil, birer maaş ikramiye girdi... Düşünsenize 1.500 TL maaş alan bir emekli,  iki dini bayramdan yılda 3.000 TL fazla para ele geçecek... 100 TL’yi 12’yle çarparsak sadece 1.200 TL yapar... Yani CHP, AKP’yi 1.800 TL solluyor!.. Ve bu vaatten sonra emeklinin aklı fikri CHP’nin nasıl iktidar olacağına, ne yapılması gerektiğine çalışmaya başladı!.. Hele hele seçimden hemen sonra peş peşe gelecek iki dini bayram düşünüldüğünde, emekli türlü türlü hayallere girdi!.. Belki de CHP, AKP’nin iktidarlığından bu yana ilk defa bir seçim sürecinde isabetli bir konuya parmak attı ve vatandaşa varlığını hissettirebildi... O kadar, ‘bunlar yolsuz, soysuz, hırsız’ dedi ama kimse tınlamadı!.. ‘Para para’ deyince ise vatandaşın gözü açıldı!..
   Ancak ve ancak sadece 63 gününüz kaldı!.. Hırsızı, huysuzu, yolsuzu, trafoya kaçan kedileri ve vs.leri herkes biliyor, görüyor, şeffaf şeffaf seyrediyor ama bir taraftan da uyku tatlı geliyor ve kuzuların sessizliğine yatıyor!.. Emekliyi uyandırdınız, tebrikler... Şimdi sıra işçide, çiftçide, memurda, esnafta, öğrencide, işsizde... Farklı politikalarınız varsa onları iktidar olduktan sonra hayata geçirmek için bir yol çizersiniz ama seçim öncesinde işçiye, çiftçiye, memura, esnafa, öğrenciye ve işsize yönelik ‘para politikası’ üretin ve taahhüt edin ki, iktidarlığınızı garantileyin... Yoksa hâlâ politika üretmek yerine, vatandaşa ‘yolsuzluk, hırsızlık’ naraları atarsanız, sittin sine iktidarlığa kavuşamazsınız!.. Vatandaşın bu söylemlere karnı tok çünkü paranın ucu oradan gözüküyor!.. Para para para... Varlığı iktidar; yokluğu muhalefet!.. İnşallah uyanır CHP’liler de padişahlık sona erer!.. Saygılarımla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder