23 Nisan 2015 Perşembe

GELMEZ AYIN SON PERŞEMBESİNE O DA KISMETSE!..

  
   Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 22 Nisan 2015 Çarşamba günü Erikli Sahili ve Keşan’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu... ‘Hayırdır’ dedim kendi kendime... Bayram değil seyran değil Valimiz neden geldi ilçemize!.. Meğer -müjdeli- haberler vermiş Sayın Valimiz!.. Keşan-Erikli kara yolunun darlığını, sıkıntısını farketmiş, gerekli notlarını almış... Kısmetse Keşan-Erikli kara yolunun yapımı 2-3 sene içerisinde mutlaka olacakmış!.. Zahmet etmeyin Sayın Valim!.. 2-3 sene içinde, kısmetse yol alan kalmayacak bu mevkiye!.. Yetti vatandaşın yıllardır çektiği çile... Ne canlar aldı, ne kazalar gördü, ne badireler atlattı bu yol bilir misiniz? Sizin dediğiniz gibi 15 dakikalık yolu 2-3 saatte değil, 7-8 saatte alanlar oldu... Sahili göremeden karada yandılar(!), deniz kıyafetleri üzerlerinde olmadığı için de amele yanığı sınıfına yazıldılar!.. Ha bi de meşhur kamyonlarımız var; taş, kum, çakıl taşıyan... Fazlalıklarını da gelene geçene saçan!.. Biz dizildiler mi peş peşe, işte sana Keşan-Erikli arası işkence!.. Peş peşe dizildikleri için sollama yapamazsın, 2 vitesin üstüne takamazsın, 30 kilometre hızı da aşamazsın!.. Oldu mu sana Keşan-Erikli arası düğün konvoyu!.. Araçların bir ucu Keşan’da diğer ucu Erikli’de, bir gelen bir daha gelmez oluyor bu sebeple!.. Şimdi siz bize dersiniz ki; bekleyin daha 2-3 sene!.. Ancak sizden önceki valilerimiz de aynı taahhütleri vermişti bize!.. En son hatırladığım Karayolları'na yazı gönderilmiş, bütün olumsuzluklar iletilmiş, gelen cevabi yazıda da en kısa sürede iyileştirmeye gidileceği belirtilmişti... İşte bu yazının üstünden yine geçti 2 sene!.. Şimdi siz dersiniz 2-3 sene, zaten 2-3 seneye varmaz siz gidersiniz, yeni gelen valimiz yine yapar incelemesini, alır notunu, verir bize sizin gibi 2-3 sene müjdesini! 2-3 seneye varmaz o da gider, yenisi gelir, yenisi de 2-3 sene der, 2-3 seneye o da gider, yenisi gelir.... gelir-gider ve geçer 2-3 sene her gelen valimizle böyle işte!..
   Neyse, bereket bu gece Mübarek Regaip Kandili gecesi... Yazımı paylaştığım gibi secdeye duracağım, Keşan-Erikli kara yolunu 2-3 sene bekletmeyecek bir valinin Edirnemize gönderilmesi için duaya başlayacağım!.. Yoksa, bizim Keşan-Erikli kara yolunun genişletilmesi -gelmez ayın son perşembesine yapılacak- o da kısmetse!..
   Bu arada; Keşan-Erikli kara yolunu kullanan tüm vatandaşlarımız bu gecenin hürmetine etsinler birkaç dua, belki birimizden birimizin duası tutar da, iş bitirici vali atanır başımıza!.. Allah dualarımızı kabul eylesin... Amin!.. Saygılarımla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder