3 Nisan 2015 Cuma

KEŞAN’IN SORUNLARININ AKIBETİ, MÜNECCİMLERE KALDI!..


   Keşan’ımızın başlıca sorunları yolların bozukluğu ve trafik sıkışıklığı... İlgilileri harici herkes şikayetçi!.. Hem sürücüler hem de yayalar illallah dedi yollardaki çukurlardan ve trafik keşmekeşinden!.. Geçtiğimiz hafta içinde Keşan Belediyesi tarafından yama çalışmalarına başlandı... Yama ya da çukur doldurma!.. Gerçi basında -Belediye asfalt çalışmasına başladı- diye yer aldı ama çukurları tıkama çalışması olduğu, fotoğraflardan da görüleceği üzere aşikardı!.. Kimine göre tamamen asfalt yapılması da yanlıştı çünkü bu daha çok külfet olurdu... Çünkü bugün yarın doğal gaz gelecek ve yollar yine kazılacak, tamamen asfalt yapılması durumunda ise olan bizim paracıklara olacaktı... Doğal gazın Keşan’a geleceğinin kesinleşmesi daha 3-5 aylık mesele... O da kesinleşeceği yönünde -söz- verilmesi... Hele bir 7 Haziran genel seçimlerini atlatalım, doğal gaz gelecek mi gelmeyecek mi hep birlikte göreceğiz!.. Hem çukurlarımız 3-5 aylık bir mesele de değil... 7-8 yıldır yollardaki çukurlara biz alıştık da, dışarıdan gelen misafirler ilçemizde köstebeklerin yaşadığını sanır!.. Gelelim bizim paracıklara!.. Kanalizasyon katkı paylarını nasıl yerleştirdiyseler(!) su faturalarına, asfalt katkı payını da giydirirlerdi hiç anlamadan vatandaşlara!.. İller Bankası’ndan kredi alırlar, vatandaşlardan vergileri toplarlar, devletten nüfus oranında pay alırlar ama bütün bunlara rağmen kırk yılda yapacakları bir hizmetin bedelini de yine ikramiye olarak vatandaşa yapıştırırlar!..
   Gelelim trafik sorununa... İsmail Saraç ve İsmet İnönü caddelerinde park yasağı uygulaması başlayalı beri, her iki caddede trafik keşmekeşi sona erdi... Ta ki araçlar caddelerden kurtulana kadar!... Çünkü bu caddelerden çıkan araçların istikameti; ya Anafartalar Caddesi, ya Paşayiğit Caddesi,  ya Demirciler Caddesi ya Hastane Caddesi, ya Cumhuriyet Meydanı ve devamında İstiklal ya da Kurtuluş caddeleri... Şu anda İsmet İnönü ve İsmail Saraç caddeleri haricinde her yer araç parkları ile dolu... Hatta trafiğe kapalı olan Kunduracılar Caddesi bile araçla kaynıyor!.. Son 5 gündür özellikle geçiyorum ve her gün trafiğe kapalı bu caddede park halindeki araç sayılarında artış gözlemliyorum... Hiç bir ilgilinin 1 hafta içinde hiç mi yolu bu caddeye düşmez ve görmez?! Demek ki düşmüyor ve görmüyor... Vallahi çok merak ediyorum acaba bizim ilgililer nerelerde geziyor!.. Keşan’daki trafik sıkışıklığında ilgililerinin yanı sıra sürücü ve vatandaşımızda da var hata... Apartmanları dikerken veya daire satın alırken otoparkı var mı yok mu diye sorguluyor muyuz? Hayır... Müteahhitler bastırıyor parayı, otopark yerine yerleştiriyor daireyi!.. Belediye yetkilileri de parayı indiriyor kasaya, trafik sorunu oluşacakmış sanki umurlarında!.. Bazı binaların otoparkı oldu halde de süs olarak kullanılmakta!.. Alışmışız ya sıçmaya bile gitmeye arabayla!.. Otoparktan arabayı çıkarırken altımıza doldururuz(!) diye, çekiveriyoruz otoparkımız olduğu halde aracımızı cadde kenarına!.. İşte bu nedenledir ki, cadde üzerindeki araç parklarından ilgilileri kadar araç ve bina sahipleri de şüpheli!..
   Ve bütün bu sebeplerden ötürü; Keşan’daki yol ve trafik sorununun çözümlenip-çözümlenmeyeceğinin akıbeti müneccim işi!.. Saygılarımla...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder