29 Aralık 2012 Cumartesi

SENİN DEĞİL, EVLATLARININ HATIRINA!

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Keşan Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama izniyle, 21 Aralık 2012 Cuma gecesi şehir merkezinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
Uygulamada; şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kahvehane, meyhane ve gece kulübü ile araçlar kontrol edildi.
Tesadüfen rastladığım ekipleri takip ederek, uygulama yapılan yerlerin birçoğunu fotoğrafladım... Buraya kadar her şey normal... Anormallik ertesi günü başladı zaten... Fotoğraf karesine giren bazı isimler bana ulaşarak mazeretlerini bildirip, yayımlanmaması yönünde ricada bulundular... Hepsinin kendine göre geçerli bir mazeretleri vardı!
Ancak... Bir hanımefendinin mazeretini sadece ‘evlatları’ adına kabul ettim... Bir meyhanede görüntülediğim bayan, evlatlarının velayetini almak üzere olduğunu ve bu görüntünün yer almasının davayı olumsuz etkileyeceğini belirterek, ‘çalışmaya mecburum’ şeklinde bir açıklama yaptı... ‘Pekâlâ’ dedim ancak isteksiz... Çünkü gece yarısı meyhanede bulunan ve çocuklarının yanında olması gereken bir annenin, 2-3 erkekle aynı masada kadeh tokuşturması zaten annelik yapamayacağının açık kanıtıdır... ‘Çalışmaya mecburum’ şeklinde açıklamana gelince; evet hayat şartları çok zor ve evlatların, hatta kendin için dahi çalışmak zorundasın, hayatınızı idame ettirebilmek için... Ancak, ‘çalışmaya mecburum’ dediğin sektör bir anne için ne kadar uygun? Çocukların sana o saatte nerede olduğunu ve ne iş yaptığını sorduklarında cevabın ne olacak? Hadi gazetede görüntüne yer vermedik ama çocuğunun bir arkadaşının babası seni o mekânda gördüğünde ve bunun bir şekilde çocuklarının kulağına gittiğinde ne yapacaksın?
‘Bana ne’ değil mi... Minareyi çalan, kılıfını hazırlamıştır zaten... Ya da  ‘ben namusumla para kazanıyorum, yanlış bir davranışımı mı gördünüz?’ diyebilirsiniz... Hayır, sizi namussuzluk yaparken görmedim, böyle bir iddiamda yok zaten... Ancak, her ne kadar kabul etmeseniz de bir bayanın gece yarısı meyhanede alkol alması toplumumuz tarafından kabul edilebilir bir davranış değil... Eğer bu toplumun içinde yaşıyorsanız sizin de topluma ayak uydurmanız ve hoş karşılanmayan davranışlardan uzak durmanız gerekiyor... Hani dediniz ya ‘çocuklarım için çalışmaya mecburum’ diye... İşte çocuklarınız için buna da mecbursunuz... Yok eğer ‘çocuklarınız’ için o sektörde çalışmaya devam edecekseniz de bence ‘çocuklarınız’ için verin velayetini babalarına... Çocuklarınıza yapacağınız en büyük fedakârlık ve annelik vazifesi bu olur bence... 2013 yılının size doğru kararlar vermenizi ve çocuklarınızın geleceğini düşünmenizi sağlaması dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder