24 Aralık 2012 Pazartesi

GİRİŞTE MEYHANE, ÇIKIŞTA HAPİSHANE, OH NE ŞAHANE!- köşe yazımın tam metni

Ülkeyi yöneteninden Keşan’ı yönetenlere kadar herkesin dilinde moda oldu ‘Ortak Akıl’ tamlaması! ‘Aklı’ bulduk da ‘Ortak’lık kaldı!.. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, arkadan gelenler de çekeleyip duruyor!
Keşan gündemine en son oturan konu ise Keşan Kapalı Cezaevi... Fakir ekmek derdinde, kimileride cezaevi...
Ancak... Yapılacağı planlanan yer de çok isabetli! Keşan’ın girişi... Var mı bizim gibi şehrinin giriş ve çıkışını böyle düzenleyeni!
Girişte hapishane, çıkışta meyhane! Oh ne şahane!
Hapishane yakınana kuracaklar Adliye ve Hastane... Meyhanelerin (pavyonların) yakınana da kurulacakmış Acil Ambulans İstasyonu...
Meyhanelerden çıkanlar ambulansla hastaneye, oradan dibindeki Adliye’ye, Adliye çıkışı hapishaneye... Allah geçinden versin ama Enez Yolu Mezarlığı’da yakın bu bölgeye!
Bana göre idareciler bunları hesaba katıp, yaptılar böyle bir planlama... Yoksa görülmüş müdür şehir merkezlerine girişte hapishane ile meyhane! ‘Ortak Akıl’ yerine ‘Aklın Yolu Bir’i tercih ettiler herhalde!
O zaman ben de bir ‘Akıl’ vereyim idarecilere... Hiç boşa yatırım yapmayın hapishaneye... Vatandaşın hali biçare... Her yer boşalmak üzere... Yakında zaten vatandaşım evinden çıkamayacak, kendi kendini evine hapsedecek... Evler hapishaneye dönüşecek, hakim de savcı da gardiyan da kendisi olup, cezasını çekecek... Haa... Ola ki tam tersi olup, can boğaza dayanır ve bütün herkes isyana geçerse de o zaman her yeri hapishane yapsanız da yetmeyecek!
Allah idarecilerimize ortağından değil sadece ‘akıl’ ihsan eylesin inşallah... Amin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder