4 Kasım 2012 Pazar

ÇÖP ÇOKTAN ÇÖPE GİTMİŞ!


Keşan Kaymakamı Sayın Bekir Dınkırcı, dün (2 Kasım 2012 Cuma) düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Keşan’ı tarım, hayvancılık, turizm ve ekonomik açısından değerlendirip, ilçemiz ile ilgili 31 Ekim 2012 tarihinde güncellenen istatistiki bilgileri paylaştı.
Anlattıklarının çoğu hepimizin bildiği, sık sık dile getiren konulardan ibaretti. Sakın yanlış anlaşılmasın dile getirmek istediğim, tabii ki kaymakamımız hepimizin bildiği konuları paylaşacaktı bizimle toplantıda, özel hayatını paylaşacak değildi ya…
Ancak paylaşılan 2 ayrı konuda 2 şey dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim siz değerli Keşanlılarla…
Birincisi; Temiz Köyüm Projesi çöp olmuş! Zaman aşımına uğramış ve sayın İl Genel Meclisi üyelerinin söz ettiği gibi süre uzatılması falan da mümkün değilmiş… Sürenin uzatılması Sayın Kaymakamımızın ifadesine göre; sadece doğal afet, sel vs. gibi konularda olurmuş!
Yani bizim muhtarların ‘biz para toplayamayız’ mazeretleri doğal afetten sayılmıyormuş!
Ne diyeyim ‘hayırlısı olsun’ 28 köyün muhtarına ve halkına… Geçen yıl kayıp olan 400 bin TL’nin peşine öyle bir düştünüz ve kayıp parayı bulmak için taş bile yemeye razı oldunuz! Ancak hesabınıza aktarılan yarım trilyonun üzerindeki parayı heba ettiniz… Çöpünüz de, çöpe atılmasına neden olduğunuz para da mübarek olsun sizlere…
İkincisi ise; talepler bölümüydü sayın kaymakamımız tarafından iletilen konu bizlere…
Bugünlük sadece bir tanesine yer vereceğim ama diğerlerini de bir başka gün paylaşacağım sizlerle…
Keşan’a yapılması planlanan ve projesi bildiğim kadarıyla hazır olan Adliye Sarayı… Şu projesi bittiği halde bitmek bilmeyip(!), yapılacağı yer konusunda tereddütler yaşanan Adliye Sarayı… Sayın Kaymakamım; şu meşhur Adliye Sarayımızın yapılacağı alanın çevresinde satılan arazilerin sahiplerinin isimlerini bir kamuoyuna açıklayıverin de herkes rahatlasın, yapılacak olan kamu binalarında rant olmadığını anlasın! Projenin neden bu kadar uzayıp, bir türlü yapımına geçilmediğinin de farkına varsın!..
Saygılarımla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder