11 Ekim 2014 Cumartesi

METRUK BİNALAR OLMUŞ BATAKHANE İLE KERHANE!..

Her mahalleli dertli de, bu sefer sesini yükseltti Aşağı Zaferiyeli... At arabacılardan bıkmışlar, bahçelerinde çöp bırakamaz olmuşlar... Maşallah herkesten hızlı çalışıyormuşlar... Mahalleli nöbete geçmiş, 155 Polis İmdat Hattı’na dert anlatmaktan tükenmiş... Ancak bir türlü önüne geçilememiş... Ya su deposu ile trafo arkalarına ne demeliymiş... Öğle saati olunca kızlı erkekli gruplar, ta ki okul çıkış saatine kadar oyalanmaktaymışlar... Veliler çocuklarını okulda bilsinler, öğrenciler su deposu ile trafo arkasını ezberlemişler... Hava biraz karardı mıydı ise aynı mekanlarda başlıyormuş aşna fişneler!.. Bali çeken, bira tokuşturan, şarap yudumlayanlar ise her daim görevdeler!.. Kim sorarsa huzur ve sükûnet var memleketimizde... Hadiyin be siz de... 30 yaş üstü meyhanede, 20-25 yaş arasındakiler cafelerde, 20 yaş altındakiler ise su depoları ile trafo binaları gölgesinde...
2 senedir bilmem kaç polis bekliyor Karanlıkdere’deki TOKİ’de... Kimden neyi koruyor bir sorun kendinize?.. 24 saat 2 polisi nöbet tutturacağınıza elalemin malına az zarar gelsin diye, önce kendi canınızı korumalıydınız bence... Metruk binalar olmuş batakhane ile kerhane!.. Kusura bakmayın ama bunu açıkça yazmam gerekiyor çünkü ilgililerin başka türlü anlayıp, önlem alacağı yok gibi görünmekte... Vatandaş koparıyor telefonları, ‘gelin burada aşna fişne var’ diye!.. İçici olmak suç değil, kendi rızanla veriyorsan suç değil!.. Böyle adaletin ben içine edeyim!..

Alan razı veren razı... İçen razı satan razı... Peki vatandaş nasıl arayacak hakkını, huzurunu anlatın bize de, yol çizelim kendimize... Vatandaşım bıkmış usanmış; arsız ile hırsız kovalamaktan, sarhoşa meram anlatmaktan, aşna fişne gördüğünde de gözünü kapamaktan!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder