19 Haziran 2013 Çarşamba

YAZLIK KİRAYA, BİZ BODRUM’A TATİLE!


Çok yaşa sen emi Keşanlı hemşehrim... Hem eline hem diline sağlık... Yaz sezonun hayırlı olsun! Allah kazadan beladan korusun, sağlık, temizlik, afiyet nasip eylesin!
Hemşehrim e-mail yazmış ve önce kâğıda yazdığı için ‘mektup’ olarak kabul etmemi istemiş... ‘Mektubun da hakkını vermek için hem kağıda hem de elektronik posta adresine döşeniyorum!’ demiş... Hatta cep telefonundan mektubunun fotoğrafını çekip, ‘mektuba kanıt’ diye de eklemiş... Saydım gitti ben de mektuptan bu e-maili...
Bakın neler döktürmüş benim hemşehrim, ballandıra ballandıra anlatmış gördüklerini... Muhteşem başlamış yaz sezonuna... Bu sezon bolluk bereket olacak inşallah!
‘Neşe Hanım’ demiş, Erikli Sahili’ne gitmek üzere yola çıktık Keşan’dan çoluk çocukla birlikte... Maşallah Erikli-Keşan yolu duble yol olmuş! Çift şerit işliyor... Hani her yıl gördüğümüz, tehlike saçan o kamyonlar da yok... Trafik akışı mükemmel! Ne kadar huzurlu ve mutlu bir yolculuk yaptık Erikli Sahili’ne yazmakla bitiremem! Sahile geldiğimizde ise olağanüstü bir manzara ile karşılaştık... Her yer pırıl pırıl, sanki temizlik diyarı bir sahile gelmiş gibi hissettik kendimizi... Nerede o eski Erikli! Taksim Gezi Parkı’nda sıkılan tazyikli sular buraya kadar işlemiş, bütün çeri çöpü alıp, ‘bal dök yala’ haline getirmiş! Keyifle girdik evimize... Hava da güzel olunca, attık kendimizi sahile... Şaşırdık... Seyyar simitçi, mısırcı aradık, bulamadık! Hiç g.t.ümüze de bira şişesi batmadı! Pırıl pırıl maşallah sahilimiz! Çöp konteynerleri de bomboş bu arada! İnşaat pisliğiymiş, artıkmış hiç yok! Buzlar gibi sahilimiz maşallah!
Son 6 yıldır, ne vaatler verildi biz yazlıkçılara... ‘Gelecek sezona her şey tamam olacaktı’ güya... Keşanlı idareciler konuşmaktan öteye gitmez mi Allah aşkına... Anladık ki icraat ancak rüyada!
Keşan’dan Erikli’ye varana kadar, eşim hatim indirdi, çocuklar Fatiha okudu, ben de salavat getirdim sürekli! ‘Ha bir kamyonun altına girdik, ha gireceğiz’ diye yüreğimiz ağzımızda geldik sahile! 50 kilometre hızın üstüne çıkamadık, çok şükür güneşlenmeye gerek kalmadan arabada bronzlaştık! Çevre kirliliğinden evimizin yolunu bulana kadar da 3 tur attık! Bu stresi denizde atalım dedik... Bismillah kuma serildik, bir bira şişesinin darbesiyle irkildik!
Öyle güzel bir giriş yaptık ki sezona, kısa bir kritikten sonra karar verdik; yazlığımızı kiraya, biz Bodrum’a tatil yapmaya!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder