27 Haziran 2013 Perşembe

KARIMDAN ŞÜPHELENİYORUM!


Ayol bu şüphe ile yaşanılır mı? Boşa durma hemen... Nasılsa yenisini alırsın sen! Öyle 50’sine gelip de 3’üncüyü almayı Allah herkese nasip de eylemez!
Vatandaşım yazmış... 3’üncü karısının gözü dışarıdaymış!
18’inde ilk evliliğini yapmış, 23’ünde kaçırtmış! Trakyalı erkeğe, Ege’nin kızı katlanamamış! Ancak hiç de vakit kaybetmemiş... Daha 24’üne gelmeden yenisiyle evlenmiş... Mutlu bir hayat sürmüşler tam 19 yıl... Fakat bu sefer de kader yazısı, elim bir kaza sonucu kaybetmiş 2’inci eşini... 5 yıl evlenmemiş, matem tutmuş, ancak çocuklarını göz baş edince, yalnızlık canına tak etmiş... 48’ine geldiğinde de yine arayışa geçmiş... Geçmiş ama kararını bilememiş! Birden gözü dönmüş, dolduruşa gelip, kendine 26 yaşında eş seçmiş... 1’inci yıl her şey çok güzelmiş... Çıtır eşini gezdirmiş, tozdurmuş, eğlendirmiş... Tempo ağır gelip, yavaşlamaya geçmek istediğinde, çıtır eş, ‘gezdir beni, eğlendir beni’ diye tepinmiş!
Eşinin; kar yağarken gezinme kutkusu adamı zatürre yapmış, yağmur altında yürüme tutkusu nedeniyle bronşit olmuş, 38 derecede güneşlenmekten ishale tutulmuş, diskolarda zıplamaktan romatizmaya karmış, çenesinin düşüklüğünden migrene yakalanmış... Ancak bu aralar korkusu felç inmesi ya da kalp krizi geçirecek olmasındanmış!
Bir türlü enerjisi tükenmeyen çıtır eşinin istekleri artık ağır gelmeye başlamış... Ne ‘yeter’den ne de ‘dur’dan anlarmış... Biraz derin uykuya dalsa, çıtır eş balkona fırlarmış! Arabaya atladı mı da 3-4 saat ortalıktan kaybolur, üstüne üstlük telefonunu da kapatırmış! Bizim ihtiyar delikanlının içine de kurt düşmüş... Ne yapsın ne etsin bilememiş... Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyıkmış... 40 yaşını geçmiş ve aklı başındayken böyle bir evliliğe niyet ettiğinde kimseye danışmamış ama, şimdi ne yapacağını sormak aklına gelmiş! Hem de benden akıl istemiş!
Al sana akıl... Boşa hemen, nasılsa akıllanmazsın sen! 4’üncüyü de 15’lik alırsın, kartopu oynarken donma; yağmur altındayken buzlanma; 38 derece altında köpürme; diskoda ateşlenme tehlikesi geçirir, ağlamaya ya da konuşmaya başlayınca da çeker silahı işini bitirir, ‘5’inciye kısmet’ dersin!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder