29 Mayıs 2013 Çarşamba

PLAKET MODA OLDU, MERTLİK BOZULDU!

Geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman... Nereden nereye... Geçmişi şöyle bir canlandıralım hafızalarımızda... ‘Yılda kaç kişiye, ne gerekçe ile plaket verilirdi’ diye... Plaketi geçin hatta başarı belgesi de giriyor bunun içine... O kadar kıymetliydi ki bu plaketler evlerin ya da iş yerlerinin en güzel köşelerini süslerlerdi... Öyle çok da değildi zaten, birkaç hatırı sayılır kişide birkaç tane... O nedenle de itina ile saklanır hem de sergilenirdi en güzel yerde...
Şimdilerde mi... Ota b.ka plaket verilmeye başlandı memleketimizde... Vallahi hangi eve hangi iş yerine gitsem bir plaket köşede! Geçmişteki gibi dikkat çekmekten ziyade, göz yormaya başladı artık bende! Hak edenlerle etmeyenler ayrılmazsa, yakında plaket modası, mertliği bozacak iyice!
Kısa bir değerlendirmemin ardından, şimdi de son hafta içinde ilçemizde verilen plaketlere göz gezdirelim şöyle... Bu arada bu köşeyi yazmama; Çamlıca beldesindeki vatandaşlarım, hatta rahmetli annem ile babamın memleketi olduğu için daha samimi bir ifade kullanmam gerekirse hemşehrilerim, köylülerim sebep oldu diyebilirim...
26 Mayıs 2013 Pazar günü Küçükdoğanca Geleneksel Bahar Şenliği’nde Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş’a katkılarından dolayı plaket verildi... Katkının ne tür olduğu belirtilmedi. Acaba Keşan ve Havsa kaymakamlıklarından bir ödenek mi çıkarıldı, yoksa kendi maaşlarından mı üç-beş kuruş katkı mı yaptılar ya da orada bulunmaları mı katkıydı ve plaketi hak ettiler! Kaymakamlıklardan ödenek aktarıldıysa ya da şenliğe katılmaları bir katkı sayılıp plaket verildiyse boşa! Ancak plaket, yıllardır yapılmayan, Küçükdoğanca halkını çukur ve toz içindeki yola mahkum eden bir idarenin mükafatlandırılması anlamında verildiyse tam oturmuş yerine!
Lakin Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı; Çamlıca halkı darılmış çok size... 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü Çamlıca beldesinde Kadın Üst Giysileri Kursu’nun belge ve sergi açılışı törenine beklemişler dört gözle... Gelmeyince gücenmişler... Çünkü çok özel bir plaket hazırlamışlar... Üzerine de ‘2 projemizin iptal edilmesindeki katkılarından dolayı’ diye altın harflerle yazmışlar! Gelmeyince de bir plaketi naylon poşete koymuşlar, dilek tutup, bu dileklerini de bir kâğıda yazıp, poşetin içine koymuşlar ve dereye salmışlar... Bir rivayete göre, dilek tutup, kâğıda not yazarak kim dereye atıyorsa, dileği gerçekleşiyormuş... Ne diyeyim... İnşallah hakkınızda hayırlı bir dilektir bu dilek!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder