7 Mayıs 2015 Perşembe

MARS-AY-KEŞAN!..



   Modern Keşan... Yaşanabilir Keşan... Belediyesinin dur durak bilmeden çalıştığı Keşan... Vallahi ben söyleyenlerin yalancısıyım!..
   Dün yerel gazetelere şöyle bir göz attım; -ne var ne yok- diye... Birden gözüme Keşan Belediyesinin asfalt ve taş döşeme çalışmalarına yönelik haber dikkatimi çekti... Derken İnternet sitelerine de haber düştü... Hatta ben kendi sayfamda bile paylaştım haberi... Ancak yanlış hatırlamıyorsam, yerel gazetelerden iki tanesinde haberin girişi, -şehrin pek çok noktasında vatandaşın daha modern bir Keşan’da yaşaması için çalışmalarını sürdüren Keşan Belediyesi, yol yapım ve düzenleme çalışmalarını da aynı hızla sürdürüyor- şeklindeydi... Haberin devamı zaten, diğer gazete ve İnternet sitelerinde aynı şekildeydi, çünkü Sayın Belediye Başkanımızın kendi ağzından ifadelerdi ve değiştirmek de mümkün değildi...  Sayın Başkanımız demiş ki: “Bütün çalışmalar daha modern bir Keşan yaratmak amacıyla yürütülüyor. Belediye olarak yol yapım ve onarımı konusunda sorumlu olduğumuz alanlarda üzerimize düşen çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. Bozulan yolların onarım çalışmalarını tüm şehre yayarak sürdürüyoruz. Vatandaşımızın rahat etmesi ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için asfaltlama ve taş döşeme çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımız belirlenen program dahilinde sürecek.”
   Bu haberi okuduktan sonra Keşanımıza giriş noktalarını hayal ettim önce... Destek Kıtaları Kavşağı’ndan şehir merkezine girdiğimi düşündüm... Yıllardır çukur ve hendeklerle dolu!... Sakın şu anda yol yapım çalışması yapılıyor, o nedenledir diye kendinizi kandırmayın, bu yol; yıllardır hep böyle ve iki araç kazara karşılıklı rastlasa birinin cıvataları oynamadan geçiş yapamaz... Enez Kavşağı’nda giriş yapın, yine yolun hali ortada... Dörtyol Kavşağı’ndan giriş yaptınız, yan yollara girdiniz mi haliniz duman, Allah yardımcınız olsun, diğer yolların durumu da malumunuz... Anlayacağınız şehir merkezine girebileceğiniz eli yüzü düzgün bir yolumuz yok çok şükür!.. Sanki girdikten sonra değişen bir durum var mı? Yok tabii ki... Bol çukurlu, stabilize görünümlü, yamalı, bol bol da kasisli caddelerimiz... Adım başı kasis... Daha şehir merkezine girerken, hani yolculuklarda araba tutmasın diye içilen haplardan var ya, onu içtiyseniz mideniz bulanmadan varacağınız yere varırsınız... Yoksa yanınızda bir poşet bulundurmanızı tavsiye ederim... Şimdi hepimizin aşikare karşılaştığımız bu manzara karşısında, -vatandaşın daha modern bir Keşan’da yaşaması için çalışmaları sürdüren- ifadesi açıkçası bana abesle iştigal geldi!..
   Ve yine haberin İnternet sitesinde yayınlandığı dakikalarda bir hemşehrimiz, ‘delikler açılmaktan, belediye tıkamaktan bıkmadı!’ şeklinde bir yorumda bulunmuş... Ancak bir hemşehrimiz de Keşan’daki yolların durumunu paylaştığı bir fotoğrafla yorumlamış... Sizlere bu fotoğrafı paylaşıyor ve modern bir Keşan yarattıklarını düşünenlerin uykudan uyanıp, gerçekleri görerek, ciddi bir çalışma içerisine girmelerini diliyorum... Saygılarımla... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder