12 Mayıs 2015 Salı

Bİ FİRST LADY’ME Bİ ÇUCUĞUMA!..





    10 Mayıs 2015 Cumartesi günü yayımladığım “Allah Razı Olsun First Lady’den!..” başlıklı köşe yazımı sosyal paylaşım sitesi olan Facebook sayfamda da paylaştım... Paylaşmamla birlikte yorumlar yapıldı yazımın altına...
   Yazımda, Aşağı Zaferiye Mahallesi Merkez Kent Konutları önünden geçen yolun (Aynı zamanda tam karşısına yapılan yeni villaların önünden geçen) Keşan Belediye ekiplerince asfaltlandığını ve bunun da First Lady’ye Anneler Günü hediyesi olabileceğini düşündüğümü ifade etmiştim... Ne de olsa bu yol yıllardır çukurlarla dolu, asfalt toprak karışımı stabilize bir yol görünümünde iken ve hiçbir iyileştirme yapılmamışken, bu yıl asfaltlanmasını buna yordum doğrusu!..
   Ve bazı hemşehrilerimiz yorumda bulunmuş yazımın altına... Örnek verecek olursak;
   Vatandaş: Keşan’ı b...k götürüyor. Yağ fabrikasının olduğu yeri tabi ki First Lady yapıyor, hizmeti kendisine yapıyor. Sana bana mı yapacak. Avanta lavanta işler...
   Benden cevap: O halde First Lady’ye destek verelim!..
   Vatandaş: İnşaata faydasını çözemedim bu yolun... Evleri alanlar Gelibolu’ya mı gidip gelecek de onlar için yapıldı. Şahsi duygularla yapılan habercilikte bu olsa gerek..:)
   Benden cevap: Bir ev alırken, yoluna bakarsın, mevkisine bakarsın, komşuna bakarsın, bakarsın da bakarsın işte... Şahsi duygularla değil, toplumsal olayı gündeme taşıyan bir haber ama siz partizanlık duygusuyla yorumda bulunmuşsunuz!..
   Vatandaş: Yolu karayolları mı yapmış yoksa Keşan Belediyesi mi? Karayolları yaptı ise dönere kadar niye yapmamış merak ettim. Keşan Belediyesi yaptı ise birilerini kayırma adına yaptı herhalde ama yine de dönere kadar yapsaymış iyi olacakmış. Nasıl olsa aynı duaları alacaktı.
   Benden cevap: Keşan Belediyesi yaptı... First Lady’ye söyle dönere de villalar diksin, yol boydan boya asfaltlanır... Çözüm ben de değil, First Lady’de anlayacağın!..
   Vatandaş: Bize sırf hizmet için birkaç tane First Leydi lazım o zaman. Sayın başkanımız da bu hususta mücadelesini veriyordur.
   Benden cevap: Tam olarak neyi ima etmeye çalıştığını anlayamadım!..
                                                         *  *  *
   Şimdi sizlere diğer bir konudan bahsedeceğim... Erikli Sahili’nde yıkılan Pazar yerinin bir kısmına duvar örüldüğü ve Erikli Hotel’e bağlandığını bildirdi bazı vatandaşlarımız... Sözde yıkılan Pazar yeri yeniden yapılacak ve eski sahiplerine verilecekti... İddialara göre, birinin çocuğuna eğlence yeri açacaklarmış bir bölümüne... Hatta bu nedenle Yeşil Bar’a giden yolu bile kapatmışlar... Eski Pazar yerindeki dükkan sahipleri de hayal kursun; ‘yerlerimize yakında kavuşacağız’ diye... Size gelene kadar çocuğumuz var biline!.. Birilerine peşkeş çekeriz, çocuğumuzu da ortak ederiz!.. ‘Önce can, sonra canan’ demiş atalarımız... Bi First Lady’ye bi çucuğuma, Allah gözünüzü doyursun emi bu mübarek 3 aylarda... Garibanı rızkından eder ve hakkını yersen, ne edindiğinden ne de kazandığından hayır gelir bilesin...
   Yazımı; atalarımızın ‘Haydan gelen huya gider’ sözü ile noktalıyor ve Allah’ın kimseyi doğru yoldan ayırmamasını diliyorum... Saygılarımla...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder