14 Ağustos 2012 Salı

SİZ ÇOK YAŞAYIN E Mİ!..


Gazetemizin dünkü sayısında yayımlanan “Yanında av köpeğiyle hayvan otlatan kişiye para cezası kesildi” başlıklı haberle ilgili dün yine telefonum susmadı… Ancak görüşmelerimizde bol bol gülüştük vatandaşımla… Güne yüzümüzde güller açarak başladık!..
Vatandaşım, Şabanmera köylüsü H.K’ye, küçükbaş hayvanlarını otlatması sırasında yanında köpek bulundurduğu için kesilen 202 TL’yi haklı bulmuş!
Haberde yer alan fotoğrafa dikkatli baktıklarında, köpeğin cılız, yürümekten aciz olduğunu fark etmiş vatandaşım… Bu köpekten bırak av köpeği olmayı, köpek sınıfına bile girmediğini söyledi… Sonra da ‘müstahaktır çobana, baksaydı köpeğe, yemeseydi cezayı’ dedi… Ve ilgililerin de cezayı av köpeği olduğu için değil; bakımsızlıktan kesmiş olabileceklerini söyledi!
Sabah sabah beni güldüren vatandaşım, siz çok yaşayım e mi… Ben de cezanın neden kesilmiş olabileceğini bir türlü anlayamamıştım… Sayenizde öğrendim…
Çobanlar dikkat! Bundan sonra cezanın nereden geldiğini anlayamazsanız, gelen cezanın fotoğraflarını gazetemize ulaştırın ve yayımlayalım… Gelen yorumlardan da ceza kesilmesinin sebebini bulalım… Ceza yemek istemeyenlere de buradan bir uyarıda bulunalım… Köpeğinize iyi bakın ve besleyin, 202 TL cezayı yemeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder