9 Temmuz 2013 Salı

TORBADAN DİREKT ‘TOMBALA’ ÇIKIYOR!


 
Ramazan ayına bereketle giriyoruz çok şükür! Kaşıkla beslenip, kepçeyle karşılığını vereceğiz görünüyor...
Ramazan iftarları verilecek, sofralar kurulacak, Ramazan ayı boyunca 1 öğün yemek beleşten! Allah kabul etsin...
Karşılık olarak peki... Zamlar kapıda... Ekmeğe açıktan zam... Alkol ve tütün mamullerine açıktan zam... Kapalıdan olan zamlar ise neye denk gelirse! Faturalara, vergilere işleniyor hafif hafifçe!
Gelir kaynaklarımız tükendi... Şimdilerde girdik yeni yeni gelir arayış yöntemine... Önce trafik cezaları ile başlandı işe... Hazır trafik cezalarından başlanmışken, hemen sürücü belgelerimizin de baktılar çaresine... Beğenmedi hükümet, ‘yenileyelim’ dedi hemen... Hem de öyle bir defalık değil, 5-10 yıl arasında hep yenilenecek ehliyetler... Önce 101 TL eder biçildi yenilenecek ehliyetler için... 24 milyon sürücüx101 TL... Fena para değil! Tepkiler olunca insafa geldi yasanın torbası! 15 TL’ye düşürüldü yenileme bedeli...
Hadi bununla kalınsa iyi de bakalım daha neler çıkacak o torbadan korkmaya başladım ben... Hiç öyle; birinci çinko, ikinci çinko yok valla direkt ‘tombala!’ çıkıyor torbadan...
Daha neler değiştirilebilir diye düşündüm kendi kendime, vallahi bir sürü şey de geldi aklıma...
Ehliyetten sonra sıraya girebilir kimlikler de... Bayanların ki ‘turuncu’, erkeklerinki de olabilir ‘mavinin farklı bir tonu’ Hem bu sefer cömert de davranılır, Türkiye nüfusu göz önüne alındığında, 1 TL alsalar vatandaşa dokunmaz ama devletin kasasını kabartır!
Sonra tapulara geçilir... ‘tapusunu değiştirmeyenin mülkü gidecek elden’ denilirse, vatandaşım koşa koşa soluğu alır tapuda... Burada da yerleştirsinler gönül rahatlığıyla! Adı üstünde ‘tapu’, kaldırır her türlü zorluğu! İster 50 TL alsınlar, ister 100 TL. Eskiden beri tapu dairelerinde vermeye alışık olan vatandaşıma koymaz be!..
Doğrusu Ramazana ramak kala torba yasanın ekstraları çıkınca ortaya, Allah kabul etsin, 30 gün 24 saat oruç tutmamız gerekecek galiba!
Ramazanınız şimdiden mübarek olsun, Allah bizi torba yasanın cinliklerinden korusun... Amin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder